Összefogás a tisztább környezetért

2024.04.19. 11:00

Szabadegyháza is csatlakozott az országos akcióhoz

Idén tizenkettedik alkalommal rendezik meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, mely hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma. A kezdeményezéshez Szabadegyháza is csatlakozott.

Héjj Vivien

Az akcióban részt vevő önkéntesek közösen tehetik tisztábbá lakókörnyezetüket

Fotó: Shutterstock

A település önkormányzata idén is bekapcsolódik a TeSzedd! akcióba, melynek célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében, közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket.

Szabadegyházán várják mindazok jelentkezését, akik szívesen részt vennének az akcióban április 26-án, pénteken. Az előzetes jelentkezéseket a 25/509-560-as telefonszámon és a [email protected] e-mail-címen fogadja az önkormányzat. Az esemény napján indulás és regisztráció 8:30 órakor lesz a polgármesteri hivatalnál.

Az akció általános szabályai közé tartozik, hogy kizárólag olyan hulladék gyűjthető, amely nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget. Gyűjthető bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, zsákban elhelyezhető és elszállítható. A kezdeményezés elsődlegesen a háztartási jellegű hulladékok összegyűjtésére jött létre, ennek mentén nem gyűjthető – tehát nem is szállítják el – többek között építési-bontási törmelék, festék, gyógyszer, akkumulátor, autóalkatrész, elektronikai berendezés és bútor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában