Frissen Fejérből

2024.04.22. 13:30

Komplex kiürítési gyakorlat és keresőkutyás bemutató várja az érdeklődőket

Diákok bevonásával kiürítési gyakorlatot tart a Katasztrófavédelmi Kirendeltség szerdán az Alba Pláza parkolójában. A nap a Szakmák Utcája pályaorientációs nappal folytatódik a Széchenyi Technikumban.

Feol.hu

Illusztráció!

Fotó: Tóth Imre / Hajdú-Bihari Napló

Közel háromszáz diák vesz részt a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiürítési gyakorlatán április 24-én, szerdán az Alba Plazában. A program másfél órás forgalomkorlátozással és lezárással jár. Majd 12.00 órától Szakmák Utcája pályaorientációs napot tartanak a Széchenyi Technikumban.

A délelőtti szimulációs gyakorlat forgatókönyve szerint „az egyik moziteremben, filmvetítés közben tűz keletkezik. A mozit a tűzoltókkal együttműködve kiürítik, a közönség közül néhányan a tetőre menekülnek, innen menekítik le őket. Ezt követően egy feltételezett balesetben kigyulladt személygépkocsi oltását mutatják be a tűzoltók a pláza mögötti parkolóban” – olvasható az ÖKK közleményében.

A kiürítési gyakorlat forgalomkorlátozással jár, melyhez a lakosság megértését és türelmét kérik a szervezők. Április 23-a, kedd estétől lezárják az Alba Pláza mögötti parkolót, valamint 24-én, szerdán 10 és 12 óra között nem lehet áthajtani a Palotai út és a Mátyás király körút közötti átkötőúton sem.

A Szakmák Utcája pályaorientációs nap 12.00 órakor kezdődik a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Technikumban. Az érdeklődők műszaki mentési és keresőkutyás bemutatót láthatnak, de lesz füstkamra és reanimációs gyakorlat, valamint tűzoltó gépjárművek és szakfelszerelések bemutatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában