Tervek

2024.04.04. 19:00

Mit tervez a Cerbona az új csokoládékkal?

Vajon Fehérvárra hozza-e a Cerbona az újonnan megvásárolt ikonikus csokoládé márkákat? Milyen tervei vannak a cégnek – erről kérdeztük a fehérvári gyárral rendelkező, magyar tulajdonú vállalkozást.

S. Töttő Rita

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról beszámoltunk, a napokban érkezett a hír, mely szerint a székesfehérvári gyárral rendelkező Cerbona felvásárolta a Nestlétől a Boci, a Melba és a Párizsi kocka márkákat. Az ügylet tranzakciója a közlemény szerint május 22-én zárul.

A feol.hu megkereste a Cerbonát, hogy a vásárlás mennyiben érinti a székesfehérvári gyártást, jelent-e ez plusz munkaerő szükségletet, illetve fejlesztési terveket a cégnél. Fürész Alíz, a cég marketing menedzsere elmondta: a Nestlé Csehországban gyártotta és még ebben az évben gyártja is a Cerbonának ezeket a termékeket, segítve ezzel az átállásukat, amíg megtalálják a megfelelő megoldást és bérgyártót. Hozzátette: a székesfehérvári üzem müzli, müzliszelet, gabonapehely, illetve cornflakes gyártásra alkalmas, de klasszikus csokoládét nem tudnak itt előállítani. Ellenben hangsúlyozta: a saját gyártás kiépítése is szerepel a Cerbona tervei között, de ez még a jövő kérdése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában