Változás

2024.03.29. 18:00

Három népszerű csokoládét is megvásárolt a Cerbona

A székesfehérvári gyárral rendelkező Cerbona olyan ikonikus csokoládé márkákat vásárolt meg a napokban, mint a Boci, a Melba és a Párizsi kocka.

S. Töttő Rita

Fotó: Shutterstock

2024. május 22-én zárul annak a szerződésnek a tranzakciója, melynek keretében a Cerbona (A.R.M. Alba Régia Mercator Kft.) felvásárolja a Nestlé három termékét, a Bocit, a Melba szeletet és a Párizsi kockát. A bejelentésről szóló közleményben a Nestlé emlékeztetett: e finomságok még privatizáció során, 1991-ben, a Szerencsi Édesipari Vállalattal együtt kerültek az új tulajdonoshoz.

Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft ügyvezetője így fogalmazott az eladás kapcsán: „Meggyőződésünk, hogy a Cerbonánál jó kezekben lesz a Boci, és a jövőben is biztosított a nagy tradícióval rendelkező ikonikus márka sikere Magyarországon” – mondta, hozzátéve, hogy az eladásnak köszönhetően egyéb termékek erősítésére helyezhetik a hangsúlyt. Mészáros Tamás, a Cerbona vezérigazgatója hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a sikeres tárgyalásokat követően a 100%-ban magyar tulajdonban álló Cerbonához kerül a közel 100 éves múltra visszatekintő Boci, Melba és Párizsi kocka” – mondta. “Örülünk annak, hogy a népszerű márkákat megvásárolhattuk, és a Cerbona biztosíthatja további növekedésüket.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában