Több is sűrűbb is

2024.04.03. 10:13

Kibővítették és kipótolták a levendulaszigeteket Bodajkon

Több, mint tízen dolgoztak azon, hogy a város még a megszokottnál is szebb arcát mutassa. A lelkes csapat levendulát ültetett a már itt-ott megkopott szigetekbe.

Palocsai Jenő

Ha bebokrosodnak, szépen kitöltik majd a rendelkezésre álló teret

Fotó: Sinkó Viktória / Feol.hu

Több levendulaszigetet is kialakított még évekkel korábban a város önkormányzata, hogy szépítse a közterületeket, ám azóta, egyik-másik virágoskertben megritkultak a tövek. Most, kihasználva a jó időt és a tavaszt, több száz tövet beültettek a helyére.

–Nem csak kipótolni tudtuk a levendulaszigeteinket, hanem kibővíteni is. Az ültetés és a föld előkészítése nem sikerülhetett volna, ha a lelkes bodajkiak csapata nem áll rendelkezésünkre. Velük közösen több mint 300 tő levendulát tudtunk elültetni–mondta Wurczinger Lóránt polgármester.

Sütöri Istvánné, Ivanics Sándorné, Szabó Tímea, Bokodi Ildikó, és Wurczingerné Rézmann Zsuzsa is vállalkozott a feladatra, emellett ott volt Jung Károlyné és unokája Orsika, valamint Rohály-Papp Judit, aki a kislányával, Noémivel együtt dolgozott a város szebbé tételén. Gabler László pedig egy egész csapatot szervezett, hogy minden sikerüljön a társadalmi munka során. 

Fotó: Sinkó Viktória / Feol.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában