Tábor

2024.04.03. 18:04

Harcos és vegyivédelmi tábort szervez a Honvédség Fehérváron

Székesfehérvár sem marad ki az idei évben a honvédelmi táborokból: április 2-a óta lehet jelentkezni a nyári táborokra, melyek között található Fejér vármegyei lehetőség is.

S. Töttő Rita

Katonák lepték meg tavaly a székesfehérvári Napraforgó Tábort a Bregyó közi Szabadidő Központban.

Fotó: Fehér Gábor / FMH Archív

Az idei évben nyolcadszor szervez nyári honvédelmi táborokat a Magyar Honvédség a 12-18 éves korosztály számára. Izgalmas lehetőségnek ígérkeznek az ország több pontján elérhető, tematikák szerint megtalálható táborok: lesz búvár, drónpilóta, ejtőernyős, életmódváltó, erdei, felderítő-drónpilóta, többféle hagyományőrző, harcos, sport, légvédelmi, kibervédelmi, túlélő, vegyivédelmi, vitorlás és még számos egyéb témájú tábor is a Honvédség szervezésében.

Székesfehérváron és Bakonykútiban a fegyveres tematikájú tábor várja már sokadszor a fiatalokat, ám idén először a „vegyivédelmisek”, azaz a Sodró László 102. Vegyiharc Ezred is bekapcsolódott a táboroztatásba, ahol olyan 15 és 16 év közötti fiatalokat várnak, akik kipróbálnák, milyen gázálarcban levegőt venni és szituációs feladatokat megoldani. De lesz futás, küzdés, mindez természetesen álarcban, harci stresszben. A fehérvári vegyivédelmi táborban az általános honvédelmi ismereteken túl a résztvevők megismerhetik az atom-, biológiai- és vegyivédelem alapjait, a technikai eszközök használatát, továbbá a vegyivédelmi alakulat mindennapjaiba is betekintést nyerhetnek. A táborok bármelyikébe a honvedelmitabor.hu hivatalos honlapon lehet jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában