Pályázatok: út, óvoda, fogorvosi rendelő, idősek otthona, kerékpárút

2024.04.05. 16:00

Enying: 900 millió forint, fejlesztésekre

Enying város önkormányzatának lehetősége nyílt öt pályázat beadására a terület- és településfejlesztési operatív program plusz keretében – tájékoztatta lapunkat Viplak Tibor polgármester. Három pályázatot március 31-éig adtak be, a negyediket április, az ötödiket május végéig kell beadniuk. A pályázatok nyomán összesen 900 millió forint európai uniós és kormányzati támogatás érkezik a mezőföldi kisvárosba.

V. Varga József

Viplak Tibor polgármester: Öt pályázat nyomán összesen 900 millió forint uniós és kormányzati támogatás érkezik Enyingre

Fotó: FMH-Archív / FG

– Az első pályázat során, a belterületi utak felújítása kapcsán, az önkormányzat kiválasztási szempontjai elsősorban a gyűjtőutakat, valamint a legrosszabb állapotban lévő utakat illette. Nyilvánvalóan az összes belterületi út felújítására szükség lenne, de a lehetőségek behatároltak – mondta el a városvezető.

A második pályázat a fogorvosi rendelő kialakítását célozza. Az önkormányzat megvásárolt egy lakóingatlant, melyet felújítanak, és két rendelőt alakítanak ki benne.

Az elmúlt tíz évben az óvodák felújítására is tudott költeni a város, azonban rájuk fér a további fejlesztés. A harmadik pályázat nyomán kicserélik a Kossuth utcai óvoda tetőhéjazatát, a belső felújításával egyetemben, valamint megújítják a Vas Gereben utcai óvoda tetőzetét. Továbbá digitális eszközök beszerzésére is lehetőségük nyílik.

Az energetikai pályázatot április 30-áig adják be az idősek otthonának energetikai felújítására. Egységesítik az épület homlokzatát, korszerűsítik a fűtését.

– Az élhető város kialakítása kapcsán május végéig adjuk be pályázatunkat – emelte ki végezetül Viplak Tibor polgármester. – Kerékpárút épül, tovább folytatódik a Cifrakert rehabilitációja, felújítása, elkészül a szabadtéri színpad.

Amint megtudtuk: a támogatási szerződések megkötését követően a pályázatok megvalósítása, befejezése a következő önkormányzati ciklus feladata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában