Izgalmas program volt

2024.04.11. 16:00

Bemutató foglalkozás a Sárszentmiklósi Általános Iskolában

Bokányi Zsolt

Fotó: az iskolától

A Sárszentmiklósi Általános Iskolában április 9-én, a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében bemutató foglalkozást tartott Kipilla-Zámbó Zsuzsanna tanító „Művészi önkifejezés megvalósulási lehetőségei alsó tagozaton” címmel. A foglalkozáson a dráma szakkörös gyerekek önismereti, társismereti játékokat mutattak be, amik segítséget adhatnak a mindennapokban és az iskolai élet kihívásaival szemben is.

Vakler Anna az online térben mutatta be a "Mezőföldet a világhálóról" c. előadását
Fotó: az iskolától

A népi kultúra is előtérbe került a rendezvény alkalmával, hiszen Vakler Anna népdalénekes, népzene oktató „Mezőföldet a világhálóról?” címmel online térben mutatta be az érdeklődőknek a magyar néphagyományokat, a multimédiás eszközök segítségével. Tartalmas bemutatóját nagy érdeklődéssel hallgatták kicsik és nagyok egyaránt. A rendezvényen közreműködött még Pálóczy Krisztina a Néprajzi Múzeum kutatója, Németh István népzene gyűjtő, a Zenetudományi Intézet munkatársa és Mihó Attila, népzenész, a Hagyományok Háza munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában