Frissen Fejérből

2024.04.08. 14:30

Április 8. és 10. között módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések

A középfokú felvételi eljárásban 2024. április 8. és 10. között egy alkalommal módosíthatók a felvételi rendszerben korábban jelzett továbbtanulási tervek. Fontos, hogy az eredetileg megjelölt tanulmányi terület nem törölhető, illetve korábban nem választott iskolába sem lehet jelentkezni.

Feol.hu

Sokan élnek a módosítás lehetőségével

Fotó: Bujdos Tibor / Észak-Magyarország

Az esetleges módosításra a KIFIR rendszeren keresztül van lehetőség. Az Oktatási Hivatal honlapján olvasható bejegyzés szerint, évről évre tapasztalható, hogy ebben az időszakban a jelentkezők egy része a bizonytalanabbnak ítélt iskolákat/tanulmányi területeket hátrébb, míg a biztosnak tűnő lehetőségeket előrébb sorolja. 

A tanulók számára a módosítás akkor lehet fontos, ha a felvételik során az egyes iskolákban szerzett tapasztalataik alapján esetleg megváltozott a saját felvételi elképzelésük. Inkább más helyre szeretnének elsősorban bejutni, vagy lehetőség van olyan új tanulmányi területeket is megjelölni, amelyekbe a bejutás esélye nagyobb.

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában