Április 9-14.

2024.04.09. 14:00

Ajánlatok a Szent István Király Múzeum programjaiból

A programváltozás jogát fenntartják!

Feol.hu

2024. április 9. kedd, 17:00 Avarokról magyaroknak – előadássorozat 2. A csákberény-orondpusztai temető jelentősége az avar kor kutatásában

Helyszín: Szent István Király Múzeum – Országzászló téri kiállítóhely (8000 Székesfehérvár, Országzászló tér 3. I. em.)
Régészeti előadássorozat a Fejér Megyei Múzeumegyesület szervezésében. A háromrészes előadássorozat második alkalmán Szücsi Frigyes, régész-történész most először foglalja össze a Csákberény-Orondpusztán elhelyezkedő temetőrészlet ásatásának eredményeit, jelentőségét az avar kor kutatásában.
A belépés díjtalan.

2024. április 10. szerda, 15:00 Séta az ókori Kína kincsei között – tárlatvezetés

Helyszín: Szent István Király Múzeum – Csók István Képtár (Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1.)
A tárlatvezetésen eredeti ókori kínai tárgyakat ismerhetnek meg a látogatók. Ezek a különleges tárgyak szemléltetik a mindennapokat, a temetkezési szokásokat, az uralkodókat, emellett az érdeklődők megismerkedhetnek a Kína határán élt nomád népekkel is. A tárlatvezetés a kiállításra megváltott érvényes jeggyel vehető igénybe. A tárlatvezetés időtartama kb. 60 perc. A kiállítóterek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges a [email protected] email címen, legkésőbb a tárlatvezetést megelőző napon 12 óráig.

2024. április 10. szerda, 17:00 Székesfehérvár a bécsi támadó hadműveletben, 1945 – előadás

Helyszín: Szent István Király Múzeum – Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont (8000 Székesfehérvár, Várkörút 32.)
Számvéber Norbert alezredes (HM HIM Hadtörténelmi Levéltár és Térképtár igazgatója) előadása. Az előadás az 1945 márciusában Székesfehérvár körzetében lezajlott intenzív harcokat elemzi és foglalja össze. A belépés díjtalan.

2024. április 13. szombat, 15:00 Beszélgessünk egy jót! – Domány Adél művészettörténész rendhagyó tárlatvezetése

Helyszín: Szent István Király Múzeum, Városi Képtár – Deák Gyűjtemény (8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10.)
Rendhagyó tárlatvezetés a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény állandó kiállításába. A nagyjából 90 perces program alatt emberi kapcsolatokról, sorsokról esik majd szó festmények és versek segítségével. A programot egy közös teázással zárják a képtár freskós termében. A részvétel belépőjegy váltásához és előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációt a [email protected] e-mail címre várják. A programon 20 fő tud részt venni.

2024. április 14. vasárnap, 9:00 Tavaszi gyógynövények – gyógynövénygyűjtő túra

Helyszín: Csala
Következő túrájuk helyszíne Csala, ahol az érdeklődők sok ehető növényt ismerhetnek meg, amiket nemcsak teaként, hanem salátaként is fogyaszthatunk. Gyűjtenek gyermekláncfüvet, turbolyát, csalánt, galajféléket, tyúkhúrt, kakukkfüvet és galagonya virágot is. Túravezető: LENCSÉS RITA gyógynövény szakértő. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges: [email protected], 70/338-6173 - [email protected], 30/296-6480. A túra időpontja az időjárás függvényében változhat, a szervezők kérik, tájékozódjanak előzőleg a megadott címeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában