Frissen Fejérből

2024.04.15. 17:55

A Repülőtér helyett mostantól Maroshegyen szállunk le

Utoljára szállhattunk le és fel a vonatra a Székesfehérvár–Repülőtér vasúti megállóhelyen. Aggodalomra azonban semmi ok: a megállóhely maradt, csak a név változott! Mostantól Maroshegy a megálló neve.

Gombor Lili

Ne lepődjön meg senki, ha ezek után a Repülőtér helyett Maroshegyen kell, hogy leszálljon!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jóllehet, Székesfehérvár reptere jó ideje nem a városban van, hanem Börgöndön, a MÁV, megpróbálván lépést tartani az idővel, az egykori SzékesfehérvárRepülőtér vasúti megállóhelyet átkeresztelte Maroshegyre. Elvégre miért hívnánk bármit is reptérnek, ha az nincs is ott?

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője megkeresésünkre elmondta, a megálló a MÁV területe, így az "átkeresztelés" nem városi döntés volt.

– Nagyon szeretem a városrész múltját, itt élek több mint húsz éve. Az idősebbek biztosan ismerik a múltat, én magam is nagyon szerettem a régi nevét, mindemellett el tudom fogadni a változásokat, hiszen a világ változásban van. Éppen ezért el tudom fogadni az új nevét is – fűzte hozzá a képviselő-asszony.

A MÁV honlapján az üggyel kapcsolatban egy szűkszavú hirdetmény áll, miszerint "a Földrajzinév-bizottság Székesfehérvár–Repülőtér megállóhely nevét Maroshegy megállóhelyre módosította". Ebből azonban nem derül ki, hogy az átkeresztelés oka esetleg az utasok igényeihez kapcsolódik-e. Elvégre megtévesztő lehet egy reptér nevű megállóhelyig venni a jegyet, abban bízva, hogy a reptérnél szállunk le.

Az ügyben megkerestük a céget is; amint válaszuk megérkezik, cikkünket frissítjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában