Egészséges ivóvíz

2024.03.02. 13:00

Több éves vízminőség javító program zárult le Enyingen

Enying nagyfokú előrelépést tett a település ivóvízminőségének javítása terén. Az önkormányzat az Építési és Közlekedési Minisztériummal együtt megvalósított programjának köszönhetően, a város vízellátása már megfelel az európai és hazai egészségügyi előírásoknak.

Hajdú Marianna

Több éves fejlesztési munkának értek a végére Enyingen. Immár egészséges ivóvízet fogyaszthatnak minden enyingi háztartásban

Forrás: Enying Város Önkormányzata

Fotó: Picasa

Enying város önkormányzata és az Építési és Közlekedési Minisztérium közös erőfeszítéseinek eredményeként zárulhatott le az a projekt, amelynek célja az volt, hogy az Enyingen élők tiszta és egészséges ivóvizet fogyaszthassanak. Korábban a város vízellátását biztosító négy kútból néhány nem felelt meg teljesen az előírt egészségügyi normáknak, különösen az arzén, bór, fluor, nitrit, ammónium, valamint az egyes esetekben a vas és mangán szempontjából sem.

A vízminőség javítására vonatkozó projekt keretében egy korszerű berendezés sikerült telepíteni a Dózsa György utcai vízmű területre, amely képes eltávolítani a vízből azokat a problémás elemeket, amelyek korábban aggodalomra adtak okot a településen. Ez a berendezés biztosítja a a jövőben a csapból folyó víz megfelelő minőségét, így a város lakóinak már tiszta és biztonságosan fogyasztható ivóvíz áll a rendelkezésükre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában