Kalandozás a futball világában

2024.03.20. 16:00

Vár a Vidi múzeum nyílt hétvégéje - megújult a kölyök klub

Ezúttal Stopli, a Vidi kabalafigurája is csatlakozik ahhoz a stadiontúrához, melyet március 23-án tart a székesfehérvári Tourinform iroda a Sóstó Stadionban. Az izgalmas kirándulás mellett, nyílt hétvége keretében legendás futballisták szakértő tárlatvezetésével tekinthetik meg az érdeklődők a Vidi múzeum kincseit.

S. Töttő Rita

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

Olyan fehérvári futball legendák, mint az 1984-85-ös UEFA kupa döntős csapatának egykori tagjai: Szabó József, Csongrádi Ferenc, Borsányi István és Wittmann Géza fogadják március 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap a Vidi múzeumban mindazokat, akik a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. Tourinform irodájának nyílt hétvégéje keretében látogatnak el e különleges gyűjtemény helyszínére. A múzeum nyílt hétvégéjén, a stadiontúra programja mellett találkozhatnak Stoplival is a látogatók, de lesznek játékos múzeumi feladatok, ügyességi versenyek, arcfestés, csillámtetoválás egyaránt.

A Vidi múzeum 2024-ben ugyanis megújult. Ahogy azt megírtuk, január 1-től Székesfehérvár önkormányzata átvette a Sóstó Stadion bejárata melletti kiállítótér üzemeltetését, szakmai működtetése a Székesfehérvári Turisztika Közhasznú Nonprofit Kft. feladata lett. A múzeum, kis átalakítás után, jegyértékesítéssel egybekötve már látogatható. Mindezek mellett a március 23-24-i nyílt hétvégén megtekinthető a Vidi múzeum megújult Kölyök klubja is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában