Ünnepi díjátadó

2024.03.22. 11:45

Több mint 400 alkotás érkezett a Fejérvíz rajzpályázatára

Ahogy az már 1995 óta minden évben lenni szokott a Fejérvíz a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal közösen idén is meghirdette rajzpályázatát, melynek ünnepi díjátadóját március 22-én, a víz világnapján tartották.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

A rajzpályázatra idén is rengeteg oktatási intézményből jelentkeztek, így nem volt könnyű dolga a zsűrinek, amikor a több mint 400 beérkezett alkotás közül kellett kiválasztania a legjobbakat. A jelenlévőket a Fejérvíz vezérigazgatója, Laczi Péter köszöntötte, majd elmondta, hogy a rajzpályázat idei szlogenje a „Víz a békéért” volt. Ezt kellett a gyerekeknek valamilyen kreatív formában megjeleníteniük a papíron. 

Ezúttal is több különálló kategóriában értékelték a műveket, illetve különdíjakat is osztottak ki a szervezők. De lássuk akkor a legjobb alkotások gazdáit: 

Alsó tagozat kategóriában a legjobbnak László Nóra munkája bizonyult, őt követte Petrik Sára és Nagy Anna Teréz. Felső tagozatos kategóriában első helyezést ért el Hnidenko Zsanna, második lett Béczi Regina és harmadik Krivus Alíz. Fotópályázat kategóriában a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Miklós Eszter állhatott, a második helyet Matla B. Napsugár, a harmadikat pedig Farkas Zalán kapta. Művészeti kategóriában Beck Dóra végzett az élen, majd utána Érsek Zoé és Mikuska Nikoletta. Fogyatékkal élők kategóriában Mergl Réka műve nyerte el leginkább a zsűri tetszését, a második helyezés Bakonyi István, a harmadik helyezés Lakatos Rubina lett. Végül pedig az óvodák kategóriában legelöl végzett az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájának Aranyecset csoportja, mögötte a Ligetsori Óvoda Teknős csoportja, majd a Pákozdi Nyitnikék Óvoda és Bölcsőde Nyuszi csoportja. 

Mint említettük idén különdíjakat is adtak át a szervezők, amelyben a következő tanulók részesültek: Duljánszki Lívia Melinda, Polyányi Bencze Zalán, Hege Milla, Simon-Pörgye Száva, Csík Anna és Benkő Kata. Illetve egy különdíjat a Rákóczi Utcai Óvoda Süni csoportja is bezsebelt.

A kategóriákban a legeredményesebb felkészítő pedagógusokat is díjazták, így a díjazott gyerekekhez hasonlóan elismerő oklevelet és könyvutalványt vehetett át Bodor Klára Sarolta, Kiss Ildikó, Heer Anita, Mészáros Katalin és Burcsikné Lentsés Anikó


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában