Új tervek és pályázatok a láthatáron

2024.03.05. 21:00

Feszes lesz az idei év a Fejér vármegyei városban

Az Enyingi Önkormányzat izgalmas fejlesztéseket és pályázati lehetőségeket tervez 2024-re. Új lehetőséggel kecsegtetnek a legutóbbi nyílt ülésen született döntések.

Hajdú Marianna

Az Enying Város Önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi nyílt ülésén igencsak meghatározó döntéseket hozott a 2024-es évi költségvetési rendelet és a kapcsolódó határozatok tekintetében. Viplak Tibor polgármester kihangsúlyozta: 

"Nagyon sok feladatunk van, amelyet meg kell oldanunk az idén, és a jövő években is, így a költségvetés alapvető fontosságú lesz."

A képviselő-testület az ülésen több kulcsfontosságú projektet és fejlesztési tervet is megszavazott, köztük a Csekonics ház működtetésének átadását a Vas Gereben Művelődési Ház és Könyvtár részére, valamint a Szabadság tér 1. alatti ingatlan megvásárlását, amelyet a jövőben fogorvosi rendelőként terveznek hasznosítani. A Kossuth utca 13. szám alatt lévő ingatlan eladása adná az alapot, a Szabadság téri megvásárlásához, amely a polgármester szerint az eszmei érték szempontjából is fontos lenne a város részére. 

Az épület meghatározó nem csak a város, de az ország számára is, hiszen itt született történelmünk egyik nagy alakjának, Klebelsberg Kunonak (egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter) édesanyja.  

Az önkormányzat továbbá öt pályázati felhívást is kiírt, amelyek között szerepel a fogászati rendelő kialakítása, az óvoda felújítása, az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, a belterületi utak és kerékpárutak fejlesztése, valamint a zöld város projekt továbbfejlesztése. 
A képviselő-testületi ülésen olyan fontos pontokban hoztak döntéseket, amik nem csak az idei évet, de 2025-ös esztendőt is meghatározzák majd és hosszan kihatnak a város fejlődésére.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában