Piaci problémák

2024.03.08. 13:00

Mindenkinek lesz megfelelő árusító helye az új piacon, Móron

Több irányból is érkezett hozzánk megkeresés az új városi piac kapcsán. Az árusok több dolgot is kifogásolnak és ezzel kapcsolatban a városvezetéshez is eljutott már a jelzés. Az üzemeltető Mór Holdingot kerestük meg a felvetésekkel, és a polgármester válaszolt.

Palocsai Jenő

A nagy teherautóknak mindenképpen máshová kell állnia a kipakolást követően, a magasságkorlátozás miatt

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Mór belvárosának eddigi legnagyobb építkezése, az új városi piac beruházás lassan a végéhez ér. A piaci értékesítés, a beruházás kezdete óta a Wekerle Sándor Szabadidőközpont térköves parkolójában zajlik, a szokott napon, azaz pénteken. A hosszú hónapok alatt megszokták, talán meg is szerették a tágas teret az árusok éppúgy, mint a vevők, és most, hogy egyre közelebb van a visszaköltözés pillanata, egyre többen egyre több dolgot kifogásolnak, a tűzkeresztségen még át sem esett új piacon.

 A gimnázium előtti parkoló nem nagy, de közel van a piachoz
Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Az egyik minket megkereső, nevét felfedni nem kívánó árus szerint a következő gondok vannak az új piaccal:

–A jelenlegi piac, iparcikk jellegű, ahol termelők is jelen vannak, az új hely már úgy van kialakítva,, hogy ott csak termelők férnek el, emellett a mostani piac 1500 négyzetméteren működik, míg az új csak 200-300 négyzetméter lehet–tudtuk meg az árusoktól, akik kifogásolták még azt is, hogy a nagy autókkal a mélygarázsba behajtani lehetetlen, illetve, hogy az árukészletünk kipakolása az új piacon minimum dupla idő, mivel lifttel kell felhordani mindent, mármint azoknak, akik egyáltalán beférnek a kocsikkal a mélygarázsba.–

– Az új városi piac helyszínén az őstermelők és az iparcikk jellegű árusoknak is van hely. Valóban a mélygarázsban a magasság korlát 2,30 m, azonban a Táncsics Mihály Gimnázium előtt a murvás területen a túlméretes járművek ingyenesen parkolhatnak. Árukészletük kipakolására 4.30-6.30 között van lehetőség. A kereskedőknek az áru kipakolására az árusító helyükkel egy szinten van lehetőség, nem szükséges a liftet használni. Az új piacon kialakított hely alkalmas arra, hogy a kereskedők árukészleteinek teljes bemutatására mód legyen–adta meg a választ Fenyves Péter polgármester.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Voltak még olyan felvetések, hogy a mostani hely, a szabadidőközpont előtt, a Mór vonzáskörzetéből érkezőknek, időseknek, kismamáknak jobban hozzáférhető, részben a buszpályaudvar közelsége miatt, ám erre azt mondta a városvezető:

– A vásárlókkal folytatott többszöri egyeztetés során a helyosztás előtti problémák megoldására maximálisan törekszünk–

Felkerült a mérleg újpiacellenes serpenyőjébe, az ingyenes parkolás is, valamint az a tény is, hogy sokan állítják, szükség van a tartalék árukészletet rejtő kocsi közelségére, ugyanakkor az árusok hangsúlyozzák, hogy egyrészt a költözés közel 50 kereskedőnek okoz problémát, másrészt meg, hogy nem arról van szó, hogy nem akarnak az új helyre menni, hanem, hogy nem tudnak.

A polgármester hangsúlyozta, hogy mindenkinek jut megfelelő hely úgy az árusításra, mint az áruk behordására és az autók elhelyezésére.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában