Fejlesztések egész sora

2024.03.01. 11:31

Kirándulóknak, illetve kerékpárosoknak kedveznek Mór környékén

Egy rendkívüli megyei közgyűlésen derült ki, hogy a Mór környéki településeken sokakat érintő fejlesztések lesznek egy aktív- és ökoturisztikai fejlesztésekről szóló pályázatnak köszönhetően.

Palocsai Jenő

Fotó: Sinkó Viktória / Feol.hu-archív

A Fejér Vármegyei Közgyűlés döntések értelmében 2027-ig el kell készülnie a móri térségben több, kifejezetten a turizmust elősegítő, támogató fejlesztésnek. Az ütemezés még nem ismert, de azt már most is lehet tudni, hogy Bakonycsernyén egy kerékpáros pihenő és szervizpont létesül a halastavaknál. A fejlesztés célja, hogy biztosítva legyen a kerékpáros és a gyalogos túratípusváltás. Ezt szolgálja a fedett pihenőhely, a kerékpártámaszok telepítése és a mosdó kialakítása.

A szomszédos Balinka-Kisgyón esetében hasonló kerékpáros pihenőt alakítanak ki a kisgyónbányai Bányászemlékműnél.

A Bakonyban történő fejlesztések közé tartozik az a vizesblokk, melyet a Bodajki-tónál lévő kerékpáros pihenő mellett alakítanak ki Bodajk szívében.

A Vértes lábánál ,Csákberényben két helyszínt is támogatott a megye. Ezen a településen már van kerékpáros pihenő a településközpontban, ám ezen pályázat keretein belül továbbfejlesztik azt, így létesül majd vizesblokk, ivókút és szervizpont, ezzel is kapcsolódva a természetjáráshoz és a borturizmushoz. Nem sokkal arrébb, a Gróf Merán Fülöp Erdészeti és Vadászati Múzeum kertjében egy zárható kerékpártárolóval és elektromos kerékpártöltővel felszerelt kerékpáros megállópontot alakítanak ki, a múzeumba kerékpárral érkező látogatók számára.

Pusztavámon nem csak fedett kerékpáros pihenő és szervizpont lesz a térségi kerékpárutak keretében megtervezett Mór-Pusztavám kerékpárút települési belépő pontjánál, hanem megvalósul a Malomerdő ökoturisztikai központ fejlesztése is, hogy emelkedjen a szolgáltatási színvonal a sokak által látogatott kirándulóhelyen.

A felsorolt fejlesztésekkel azt kívánja elérni a megyei önkormányzat, hogy a Bakony és a Vértes térségében a gyalogos és kerékpáros túrázók számára magas színvonalú infrastruktúra és utastájékoztatás alakuljon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában