Elszállítják az akkumulátorokat

2024.03.08. 14:30

Jogszerű és gyors megoldás a város vezetésétől

Minden hangulatkeltés és politikai provokáció ellenére is eredményes munka zajlott Sárbogárdon. Az önkormányzat hathatós közreműködésének köszönhetően, hétfőn elkezdték kiüríteni a Jüllich Technology Zrt. sárbogárdi telephelyét, és kamionba pakolják az eddig ott tárolt akkumulátorokat.

Bokányi Zsolt

Fotó: Békési József

Több alkalommal is beszámoltunk a Sárbogárdon tárolt akkumulátorok ügyéről! Úgy tűnik a helyzet a nyugvópontra jut, hiszen elkezdték a termékek elszállítását a telephelyről és a városból! A település polgármestere, Sükösd Tamás, megnyugtató információkat közölt a facebook oldalán, és ahogyan eddig mindig, most is a probléma megoldására törekszik a hangulatkeltés helyett! Közösségi oldalán a következő információkat találtuk:

1.) Nagyon fontos, hogy a Fejér Vármegyei Kormányhivatal - az ÖNKORMÁNYZAT keresetében eszközölt figyelemfelhívás alapján - a hulladék kereskedelemre kiadott engedélyt visszavonta. Ezért nincs lehetőség jelenleg hulladék kereskedelemre sem a telepen. Az eljárás folyik tovább, jogi eszközökkel meggyőződésem szerint elérjük, hogy ilyen engedélyt ezután se kapjon senki.

2.) Sárbogárd Város Jegyzője, nem jogerős, de előzetesen végrehajtható határozatával, a telephely bérlőjének a bejelentésköteles tevékenység végzését megtiltotta és a telephelyet bezáratta. A HATÁROZAT VÉGREHAJTÁSA – IDŐKÖZBEN ÁLTALUNK LEFOLYTATOTT HATÓSÁGI ELLENŐRZÉS MELLETT – MEGKEZDŐDÖTT, A BÉRLŐ 2024.03.04. NAPJÁN MEGKEZDTE AZ AKKUMULÁTOROK ELSZÁLLÍTÁSÁT. A szállítás tehát  hétfőn elkezdődött és jelenleg is tart. A jövő hét elejére nagyságrendileg három kamionra való termék elszállítása húzódik át. Legközelebbi a telep kiürítését követően jelentkezem.

Van aki hangulatot kelt, van aki politikai haszonszerzésre törekszik és vagyunk mi, akik dolgozunk és megoldjuk ezt a problémát is Sárbogárdon. A tények mellettünk szólnak. Amennyiben értesülünk egy problémáról, azt törvényes eszközökkel kezeljük és megoldjuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában