Meghozták az ítéletet

2024.03.13. 19:00

Ítélet született Farkas Károly és a Lakásfenntartó Szövetkezet ügyében

Az elmúlt hetekben több alkalommal beszámoltunk azokról a kritikákról, amellyel a Székesfehérvári 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet vezetésének munkáját illették, név szerint Farkas Károly és Káprai Attila.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Mint írtuk Farkas Károly ellen folyamatban volt egy bírósági eljárás is rágalmazás vétségében, amelynek magánvádlói a Lakásfenntartó Szövetkezet és annak pénzügyi vezetője volt. A vád szerint Farkas Károly korábban a Köztér című adásban valótlanságokat állított a szövetkezetről, méghozzá nagy nyilvánosság előtt. Számos tárgyalás után az ügyben március 8-án született ítélet. A bíróság két rendbeli nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében bűnösnek találta és három év próbára bocsátotta. Károly azonban nem elégedett az ítélettel, úgy gondolja, hogy ő minden esetben a véleményét ismertette, amit a műsorban is hangoztatott. Mint mondta megilleti őt az a jog, hogy bárkiről és bármiről véleményt formáljon, jelen esetben a szövetkezet munkájáról, így mindenképpen fellebbez a meghozott ítélettel szemben. 

Hozzátette e jogát az Alkotmány 61. §-nak 1. bekezdésében foglaltak is kimondják, mely szerint: „A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás és a szólás szabadságához, továbbá a közérdekű adatok megismeréséhez, valamint terjesztéséhez”. 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában