Gyerekzsivaj és „játszóterezés”

2024.03.30. 18:00

Húsvéti tojásvadászat Kőszárhegyen

A húsvéti tojásvadászatra elsősorban a gyerekek voltak hivatalosak Kőszárhegyen, de az izgalmas programra a hozzátartozók is elkísérték csemetéiket.

V. Varga József

Fotó: Révész Mariann

Gyerekzsivajtól volt hangos a művelődési ház, az önkormányzat hagyományos húsvéti tojásvadászata kézműveskedéssel kezdődött – mondta el lapunknak Kosztolányi Éva művelődésszervező, akinek a rendezvény lebonyolításában Fogasné Bognár Judit önkormányzati képviselő nyújtott segítséget.

Mindenki elkészítette kis kosárkáját, melyben majd a tojásokat, az édességeket gyűjtheti. A kreatív alkalmon húsvéti díszek is készültek, kicsik és nagyok fatojásokat festettek és nyuszit készítettek papírból Csontosné László Zsuzsanna vezényletével.

A szervezők ezután a nagyhéten zajló nyuszikereső játékon való résztvevők fáradalmait jutalmazták csokoládéval. A nyuszikeresést a művelődési ház közösségi oldalán hirdették meg, miszerint reggelente egy-egy találós kérdést tettek közzé, melyből a nyuszi aznapi helyét lehetett kitalálni. A gyerkőcöknek meg kellett fejteni a rejtvényt, megkeresni a nyuszit, és fotózkodni vele, a fényképet pedig eljuttatni a művelődési házhoz.

Végezetül a csapat, mindenki nagy örömére, a játszótérre indult, ahol a nyuszi már elrejtette a húsvéti csokitojásokat, édességeket. Csaknem negyven gyermek indult vígan a tojásvadászatra, és gyűjtötte kis kosarába az édességet. A derűs délelőttöt egy kis közös „játszóterezés” zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában