Még nem késő pályázni

2024.03.21. 11:30

Házfelújításra nyújt települési támogatást az önkormányzat

Sárkeresztúr képviselő-testülete Újítsd meg a házadat címmel tett közzé pályázati felhívást. A támogatás egyösszegű, vissza nem térítendő.

Héjj Vivien

Házfelújítási támogatásra pályázhatnak a település ingatlantulajdonosai

Fotó: Elekes Gergő / FMH-archív

Újabb települési támogatásról döntött Sárkeresztúr önkormányzatának képviselő-testülete. Az Újítsd meg a házadat program legfeljebb 300 ezer forint vissza nem térítendő települési támogatást kínál a helyieknek. A pályázat benyújtásának feltétele, hogy az igénylő olyan, legalább ½ résztulajdonnal rendelkező ingatlantulajdonos legyen, aki életvitelszerűen Sárkeresztúron tartózkodik, és az egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a minimálbér kétszeresét.

Az elnyert támogatás meghatározott ingatlanfejlesztésekre fordítható, melyek az alábbiak: ablakcsere, bejárati ajtócsere, szennyvízcsatorna bekötése, kémény felújítása, kályha cseréje, tetőfelújítás, villamos energia bekötése, előre fizetős mérőóra felszerelése, vízvezetékrendszer kiépítése vagy felújítása, vízellátás visszakötése és fürdőszoba kialakítás, felújítás.

Egy kérelmező egy lakásra nyújthat be támogatási kérelmet a polgármesteri hivatalban átvehető nyomtatvány kitöltésével április 3., szerda 12 óráig. A pályázat mellé kötelezően csatolandó melléklet az elvégzendő munkákra vonatkozó árajánlat.

A kérelem benyújtásával kapcsolatban segítséget nyújtanak a családsegítő és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakemberei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában