Arcanum

2024.03.23. 13:00

Fejér évfordulós emlékei

Tóth Réka

Öregek napközije Polgárdin

Polgárdin több olyan idős ember élt 1964-ben is, akik a nap nagy részét otthon egyedül töltötték, mert a család tagjai dolgozni jártak. Ezért született meg az elhatározás: öregek napközijét kellett létrehozni, ahol meleg étellel várják azokat, akik délidőben egyedül ülnének asztalhoz. A megyei és a községi tanács összefogásának eredményeképpen május elsejére tervezték a nyitását a 25 főt befogadó szociális intézménynek. 

Új helyre került a seregélyesi könyvtár

„Nőtt a könyvtárban olvasóként beiratkozottak száma Seregélyesen az elmúlt időszakban.” – adta hírül a hírlap 1974. márciusában. Ennek nemcsak az volt a magyarázata, hogy a szabadidő növekedésével több idő jutott az olvasásra, hanem az a tény is segített, hogy a könyvtár új helyre költözött. A tágas olvasóterem legfőképpen a fiatalokat, közülük is az iskolásokat vonzotta a könyvek világába. A rendszeres, csaknem négyszáz beiratkozott olvasó közül 200 tizennégy éven aluli volt. Ötven évvel ezelőtt a polcokon, ebben a közel ötezer lakosú nagyközségben több, mint 11 ezer kötet „kínálta magát” olvasásra. A szőlőhegyi fiókkönyvtárban sem volt rosszabb a választék. Ott kilencszázötven kötet között válogathattak az olvasók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában