Megvan a folytatás

2024.03.08. 14:00

Érdekes témákkal, kiváló előadókkal folytatódik a Kastély Akadémia Móron

Kiderült, hogy hogyan, pontosabban kikkel folytatódik a Kastély Akadémia a Radó Antal Könyvtár olvasótermében. Az első alkalom március első napján volt. Azóta kiderült, milyen szakembereket hívtak még előadónak az ingyenesen látogatható előadássorozat sikere érdekében.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Egy teljes órán át tartó előadásokból álló sorozat indult március 1-én, a Radó Antal Könyvtár olvasótermében. A Kastély Akadémia ötletét Szabó Péter főiskolai tanár, a Kodolányi Egyetem alapítója adta. Az MTA VEAB alelnöke tartotta a nyitóelőadást, Merre rohan a világunk? Napjaink kihívásai – problémák, megoldások címmel. Azóta kiderült, milyen előadók várhatók a folytatásban, sőt az is, hogy mi lesz a szemeszterek végén.

–Minőségi kikapcsolódási és fejlődési lehetőséget nyújtó szabadegyetem indul Móron, a Lamberg-kastélyban, a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága kezdeményezéséből, Kastély Akadémia címmel. Az egyelőre két szemeszteresre tervezett előadás-sorozat térítésmentes, a rendszeres hallgatók félév végén oklevelet kapnak–áll a Lamberg-kastély tájékoztatójában.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Havonta egy-egy péntek este lesznek előadások, 18 órától a kastélyban és mindig lesz lehetőség a végén kérdéseket feltenni, illetve megvitatni a témát.

Az első szemeszterben Gelencsér András, az MTA levelező tagja, légkörkutató, a Pannon Egyetem rektora, Malatyinszki Szilárd Kodolányi János Egyetem docense, valamint Szent-Iványi István egyetemi oktató (KJE), nemzetközi politikai szakértő áll a hallgatók elé, de Szabó Péter is mindig jelen lesz, mint az esemény házigazdája.

Mint megtudtuk, az ingyenes előadás-sorozatra szükséges az előzetes regisztráció, viszont aki ezt megteszi, igazolványt kap cserébe, amibe aztán bekerülhetnek a jelenlétet igazoló bejegyzések. Ez azért is fontos, mert azok, akik a legtöbb előadáson részt vesznek oklevelet kapnak, sőt, az ehhez kapcsolódó kvízjátékban értékes díjakat is nyerhetnek.

A szervezés, illetve az előadók jelentős elfoglaltsága miatt még nem lehet pontosan tudni, hogy áprilisban ki és milyen témával rukkol elő, és hogy melyik napon, de aki szeretne a Kastély Akadémia hallgatója lenni, az a [email protected] e-mail címen, vagy a 06 22 407 138-as telefonszámon mielőtt regisztráljon, ugyanis a rendelkezésre álló hely limitált, és az első előadás tapasztalatait figyelembe véve gyorsan lesz teltház. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában