Megvan a folytatás

2024.03.07. 15:00

Érdekes témákkal folytatódik a Kastély Akadémia Móron

Kiderült, hogy hogyan folytatódik a Kastély Akadémia a Radó Antal Könyvtár olvasótermében. Az első alkalom március első napján volt. Azóta kiderült, milyen témákat érintenek még az ingyenesen látogatható előadássorozat keretében.

Palocsai Jenő

Két szemeszteres akadémián vehetnek részt az érdeklődők a Lamberg-kastélyban

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Egy teljes órán át tartó előadásokból álló sorozat indult március 1-én, a Radó Antal Könyvtár olvasótermében. A Kastély Akadémia ötletét Szabó Péter főiskolai tanár, a Kodolányi Egyetem alapítója adta. Az MTA VEAB alelnöke tartotta a nyitóelőadást, Merre rohan a világunk? Napjaink kihívásai – problémák, megoldások címmel. Azóta kiderült, mi is várható a folytatásban, sőt az is, hogy mi várható a szemeszterek végén.

–Minőségi kikapcsolódási és fejlődési lehetőséget nyújtó szabadegyetem indul Móron, a Lamberg-kastélyban, a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága kezdeményezéséből, Kastély Akadémia címmel. Az egyelőre két szemeszteresre tervezett előadás-sorozat térítésmentes, a rendszeres hallgatók félév végén oklevelet kapnak–áll a Lamberg-kastély tájékoztatójában. 

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Havonta egy-egy péntek este lesznek előadások, 18 órától a kastélyban és mindig lesz lehetőség a végén kérdéseket feltenni, illetve megvitatni a témát. Az első időpont várhatóan április 5-én lesz, és májusban 10-én várják a tudni, tanulni vágyókat.

Az első szemeszterben Gelencsér András, az MTA levelező tagja, légkörkutató, a Pannon Egyetem rektora, Malatyinszki Szilárd Kodolányi János Egyetem docense, valamint Szent-Iványi István egyetemi oktató (KJE), nemzetközi politikai szakértő áll a hallgatók elé, de Szabó Péter is mindig jelen lesz, mint az esemény házigazdája.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Mint megtudtuk, az ingyenes előadás-sorozatra szükséges az előzetes regisztráció, viszont aki ezt megteszi, igazolványt kap cserébe, amibe aztán bekerülhetnek a jelenlétet igazoló bejegyzések. Ez azért is fontos, mert azok, akik a legtöbb előadáson részt vesznek oklevelet kapnak, sőt, az ehhez kapcsolódó kvízjátékban értékes díjakat is nyerhetnek.

Aki szeretne a Kastély Akadémia hallgatója lenni, az a [email protected] e-mail címen, vagy a 06 22 407 138-as telefonszámon teheti meg. Fontos tudni, hogy a rendelkezésre álló hely limitált, ennek megfelelően gyorsan kell regisztrálni, ugyanis az első előadás tapasztalatait figyelembe véve gyorsan lesz teltház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában