Riasztóval védve

2024.03.02. 20:00

Egy márkaklub személyi riasztókat adományozott Csókakőn

A Várudvar Idősek Otthonában nagy volt az izgalom március 2-án, ugyanis egy 6500 fős összetartó márkaklub közösség úgy döntött, 40 olyan eszközt vásárol meg és ad át Csókakőn, ami növeli a nehezebben mozgó idősek biztonságát, ezzel együtt biztonságérzetét. A kocsikulcs méretű riasztókat a klub jogásza adta át.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Egész héten élvezték a lakók a talán túl korán érkező tavaszt a Várudvar Idősek Otthonában. Akkor még csak a rügyfakadás okozott izgalmat a tavasz hívásának engedelmeskedve az udvarra kirajzott idősek számára, de aztán szombaton vendéget is fogadtak, aki adományt ad át nekik.

A B épület földszintjén gyülekeztek szombaton délelőtt a lakók, akiket nagy szeretettel köszöntött a S-Max Klub képviselője.

–A tagságunk mindig keres valami nemes célt, ami miatt az eszmét tudjuk folytatni, hogy mindig tudunk, valamit adni, adományozni, és mindig megpróbáljuk megkeresni azt a kört, akik leginkább rászorulnak. Ünnepek idején például a szegényeket segítjük, vagyis azokat, akiknek valóban megélhetési gondjaik vannak. De év közben rendszeresen szem előtt tartjuk, hogy mennyire fontos az állatok védelme, ezért nagyon sok állatmenhelynek segítünk. Kiemelten fontos az idősek védelme, és mivel egy 6500 fős csoport vagyunk, ezért nem okoz akkora problémát ezen 40 eszköz beszerzése és átadása–fogalmazott a klub jogásza.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Mint megtudtuk, ez egy személyi riasztóeszköz, ami helyben egy olyan éles, erős hangot ad, ami azonnal felhívja közvetlen környezet figyelmét arra, hogy valami baj történt, hogy valakinek segítségre van szüksége, éppen ezért elsősorban olyan kaptak a riasztóból, akik nehezebben mozognak.
Megkérdeztük Bogdán Sándort, hogy mikor és miért alakult ez a csoport, illetve, hogy hogyan választották ez a karitatív irányt?

Fotó: Palocsai Jenő  / FMH

–Ez egy immár 9 éves autós csoport, mely a Ford S-Max és Galaxy márka köré alakult, egy olyan embernek köszönhetően, aki nagyon, szinte fanatikusan elköteleződött ehhez a márkához. A 2015-ös indulást követően egyre növekedett a tagság, mert hisszük, hogy ez nem merül ki abban, hogy ezeket az autókat szeretjük, hanem rájöttünk, hogy ezekkel nagyon sok mindent lehet vinni, és hát akkor miért ne vigyünk vele akár adományokat is? Persze tartunk találkozókat is, és valamennyi tevékenységünknek köszönhetően a 6500 fős közösség fejlődik, összetart és formálódik–mondta a klub jogásza.

Fotó: Palocsai Jenő  / FMH

Arra a kérdésre, hogy miért pont a csókakői idősotthon ellátottjaira esett a választás azt felelte a klub képviselője:

–Nyilván az egész országban élnek tagjaink, és így mindenhonnan érkeznek ötletek, és amikor felmerül, hogy itt-ott, vagy amott segítségre van szükség, mi azonnal igyekszünk reagálni, amennyiben módunkban áll–fogalmazott Bogdán Sándor.

Az idősek mindegyike személyre szabott, számozott szerkezetet kapott nyakba akasztóval, és mindenki ki is próbálta az eszközt, így jó kedvben és riasztóktól hangosan telt a délelőtt az Arany-hegyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában