Oktatássorozat

2024.03.25. 12:15

Az idei évi választásról tartottak szakmai oktatást a Megyeházán

Ahogy azt bizonyára a legtöbben már tudják június 9-én lesz az idei évi választás. Ezzel együtt pedig elindult a választási eljárás is, amely során a választás-igazgatás országos és vármegyei vezetői szakmai oktatást tartanak a helyi vezetők, valamint azok közvetlen munkatársai számára. Ezen szakmai oktatásnak tartották az első alkalmát március 25-én a Megyeházán.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

Magyarország köztársasági elnöke 2024. június 9-re tűzte ki az Európai Parlament tagjainak, a helyi önkormányzati képviselőknek és polgármestereknek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselőknek közös eljárásban tartott idei évi általános választását. A kitűzéssel egyidejűleg elindult a választási eljárás is, amelynek részét képzi a március 25-én kezdetét vett szakmai oktatássorozat. Kovács Zoltán, a Fejér Vármegyei Területei Választási Iroda vezetőjének tájékoztatójában elhangzott, hogy a szakmai oktatás három ütemben valósul meg. A mai alkalom a választást megelőző folyamatokról szólt, a következő a választás előtti napról, a választás napjáról, illetve az azt követő feladatokról fog, a harmadik pedig egy külön szakmai oktatás lesz a pénzügyi szektor munkatársainak és a jegyzőknek. 

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az oktatáson Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke előadásában hangsúlyozta, habár a választások idén lesznek a felkészülési folyamat már tavaly megkezdődött. Mint mondta ő főként a nemzetiségi választásokra kihegyezve ad tájékoztatást a jelenlévőknek.

Nagy Attila kiemelte a nemzetiségi választásokat a 2022-es népszámlálásra, illetve az ott kapott válaszokra alapozták. 

Az elnök a továbbiakban ismertette az idei feladatokat, valamint elmondta, amiben tudnak segítenek, hogy a mostani választási időszak is gördülékenyen menjen. 


 


 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában