Navracsics látogatása

2024.03.12. 17:06

Nagy bejelentés: átalakul az Auchan körforgalom és az M7-es levezető

A Fejér Vármegyei Kormányhivatalban tett látogatást Navracsics Tibor. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter januárban kezdte meg körútját, mely során megyéről megyére jár az országban, hogy jobban megismerje a vármegyék helyzetét, az ott élők véleményét és tapasztalatot cseréljen velük.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Március 12-én Fejérben, Székesfehérváron a Megyeházán tett látogatást, ahol többek között fejlesztési tervekről és a megyét, valamint Fehérvárt érintő kihívásokról értekezett a területi államigazgatás képviselőivel, polgármesterekkel, járási hivatalvezetőkkel, országgyűlési képviselőkkel és a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökével. Ennek részleteit osztotta meg a szintén március 12-én, kedden tartott sajtótájékoztatón. 

Mint mondta az elmúlt évek beruházásnak köszönhetően az ország keleti része – Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen – új lendületet kapott és megindultak a felzárkózás irányába. Ugyanekkor az ország déli részének felzárkózása még várat magára. Ezt segítve két olyan terület van, amelynek a fejlesztésén még dolgoznak: Dél-Dunántúl és Dél-Alföld. 

– Fejér vármegye e tekintetben kedvező helyzetben van, hiszen a Közép-dunántúli régi egyik motorja és ezáltal a magyar nemzetgazdaság egyik motorja is. Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegye mellett Fejér az, amely számos beruházást tudhat magáénak. Nagyon jó ipari termelési adatokat mutathat fel alacsony munkanélküliséggel. Ugyanekkor nem elhanyagolhatók azok a területek sem, amelyek az imponáló gazdasági teljesítmény mellett még fejlesztésre szorulnak. Éppen ezért Dél-Fejért illetően megkezdtük egy komplex fejlesztési program kidolgozását, amely jelenleg az előkészítési fázisban van. Ami pedig a megye északi részét illeti, itt is fejlesztéseket kell végrehajtani annak érdekében, hogy a térség és az egész ország közlekedési infrastruktúrája lépést tudjon tartani a gazdasági növekedéssel és az emelkedő ipari termeléssel. 

Jó hír, hogy a kormány jóváhagyta a Székesfehérvárról levezető M7-es autópálya, valamint az Auchan körforgalom áttervezett változatát és annak kivitelezését. Ezentúl pedig a 4. lehajtó tervezése is megkezdődik – árulta el a miniszter.

Míg előbbivel a folyamatos dugók miatti életveszélyes helyzeteket és a forgalom akadályozását szeretnék kiküszöbölni, addig utóbbival a környéken közlekedők helyzetét szeretnék megkönnyíteni.

Navracsics Tibor beszéde végén hozzátette a kormány döntéseinek következtében reményeik szerint Fejér vármegye fejlődése a jövőben is folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában