Hagyomány és vidámság együtt

2024.02.11. 17:00

Színes programokkal tarkított télűző farsangot tartottak Mezőszentgyörgyön (galéria)

A tél elűzése sosem volt ilyen színes és vidám Mezőszentgyörgyön, ahol a farsangi mulatság újraélesztette a régi hagyományokat és modern szórakozást is kínált minden korosztálynak.

Hajdú Marianna

Maskarásokkal és zenés programokkal mulattak a mezőszentgyörgyi télűző farsangon

Forrás: Kiss Péter

Mezőszentgyörgyön idén is megrendezték a hagyományos télűző farsangi mulatságot, ahol a táncházi sorozat újabb állomásához érkeztek. A művelődési házban szombaton finom fánkillat és a Kákics zenekar dallamai fogadták a jelmezes vendégeket és a népzene szerelmeseit.

A színpadon Tárnok Ákos, a zenekar vezetője, a farsangi szokások történetét elevenítette fel. 

A látogatók megismerhették a medvetáncoltatást, a borica járást és a kecsketáncoltatást, melyeket a gyerekek is kipróbálhattak. A zenés előadás mellett közös éneklésre is sor került, amely még inkább összekovácsolta a közönséget.

A programot a maskarások bemutatkozása követte, ahol számos kreatív jelmezt mutattak be, köztük egy öregembert járókerettel, egy otthonkás öregasszonyt, ninját, udvari bolondot, kiscicát, Barbie babát, papagájt, kalózokat, hercegnőt, és még egy óriás ceruzát is. Minden résztvevő emléklapot és édességet kapott jutalmul.

A farsangi táncházban mezőföldi ugróst, friss csárdást, és moldvai táncokat jártak. A végén a seprűs játék sem maradhatott el, amely felejthetetlen élményt nyújtott a közönség számára.

A kézműves foglalkozáson Gyarmati Veronika irányításával számos gyönyörű álarc készült, míg a kulináris élvezetekről Berta Edina, Berta Józsefné és Kiss Károlyné gondoskodtak finom fánkokkal, lekvárral, mogyorókrémmel, teával és forralt borral.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában