Tervek és célkitűzések

2024.02.27. 12:36

Stabil költségvetés, adósság nélkül

„Bicske nyugalomra vágyik, Bicske a mi otthonunk” – reagált Bálint Istvánné a várost ért igaztalan támadásokra, egy egyébként jogos felháborodás után. „A városvezetés, az önkormányzat és az intézmények teszik a dolgukat, stabil, kompromisszummentes költségvetést fogadott el a testület”, hangsúlyozta. Egyedül az ellenzék nem szavazta meg a költségvetést.

Zsohár Melinda

Fotó: Bálint Istvánné közösségi oldala

– A covid és az energiaválság után az elmúlt húsz esztendő legstabilabb költségvetését fogadtuk el – mondta el Bálint Istvánné bicskei polgármester a testületi ülést követően. – A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a városnak nincs adóssága, s az intézményeinkkel való egyeztetést követően nem kellett semmit lefaragnunk az általuk előterjesztett költségekből, nem volt szükség a kiadásaik szűkítésére – közölte. 5 milliárd 777 millió 845 ezer 396 forint végső összeg szerepelt a terjedelmes és részletes költségvetési tervezetben, amelyet immár jóvá hagytak a képviselők.

– Bicske felkerült a vonzó dunántúli, nyugat-magyarországi városok nevét tartalmazó térképre, ezt számos tény bizonyítja – tette hozzá Bálint Istvánné, hivatkozván a bicskeiek többségének véleményére. – Miután nőtt Bicske egy főre jutó adóerőképessége, köszönhetően a vállalkozások által megnövekedett befizetett adóknak, az önkormányzatnak szolidaritási hozzájárulásként 608 millió forintot kell fizetnie – azaz idén 120 millió forinttal többet. Ezúttal azonban ez is azt a tényt tükrözi, hogy nagyobb szerepvállalásra vagyunk képesek más önkormányzatok törvény által megszabott mértékű segítésében – foglalta össze a polgármester.

A város saját bevételeiből folytatja az infrastruktúra fejlesztését, korszerűsítését: vízelvezetést, utak, járdák aszfaltozását, javítását. Ezek közül a legjelentősebb költséget képezi a Bajcsy-Zsilinszky út ivóvízhálózatának korszerűsítése, főnyomócső cseréje. A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, a Vajda János Technikum és a Prelúdium Művészeti Iskola épületei az önkormányzat tulajdonában vannak, a testület tulajdonosi hozzájárulását adta az elkövetkező tervezett beruházásokhoz. A költségek ugyan nem az önkormányzati költségvetést terhelik, de a várost pozitívan érintik. A Bicskei Gazdasági Szervezet gépjárműparkjának bővítése is folyamatosan napirenden van, miként a kandeláberek cseréje, újak kihelyezése. A város a lebontott áruház helyén közparkot tervez létrehozni, ennek részleteiről hamarosan tájékoztatják a lakosságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában