Új közösségi tér született

2024.02.16. 20:00

Megújult és kényelmes környezetben dolgozhatnak ezután a nádasdladányi polgárőrök

A Polgárőrség klubhelyiségének felújítása modern és energiatakarékos megoldásokkal, civil összefogással és központi támogatással valósult meg.

Hajdú Marianna

A nádasdladányi polgárőrség felújított klubhelyiségének ünnepélyes átadása

Forrás: Nádasdladány Község Önkormányzata

A helyi polgárőrség klubhelyiségének felújítását követően adták át a megújult épületet Nádasdladányban. Varga Tünde, a település polgármestere a klubhelyiség átadóján tartott megnyitóbeszédében kiemelte az önkéntes munka és a közösség erejének fontosságát. A felújítás közel 7 millió forintból valósult meg, modernizálva a helyiségeket és környezetbarát megoldásokkal bővítve az épületet.

– Ennek az összegnek a felhasználásával a régi konditerem helyiségéből sikerült kialakítani a közös tárgyalót, egy kisebb raktárhelyiséget, az elnöki szobát, a konyhát és a mellékhelyiséget is. Megújult a villanyvezeték rendszer, kiépült a víz- és csatorna rendszer, és az épület tetején már meglévő napelem rendszer is bővült 6 elemmel, melyről működni fognak az új klímák a fűtéshez-hűtéshez, így energiatakarékosan, gazdaságosan tudják működtetni a helyiségeket. A feladat azért is volt nehéz, mert itt még nem volt bevezetve a víz és csatorna, amelynek megvalósítása sok kihívást jelentett a munkák során – összegezte a polgármester a felújítás eredményét.

A polgárőrség új klubhelyisége immár nem csak a közös megbeszélések és egyeztetések színtere, hanem egy olyan központ is, ahol a lakosság biztonságát elősegítő tevékenységek szervezhetők. Törő Gábor országgyűlési képviselő és Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is méltatta a projektet, kiemelve a civil szervezetek számára nyújtott támogatás jelentőségét. Bocs Lajos a Nádasdladányi Polgárőrség elnöke pedig hozzátette, amellett, hogy a jövőben is szeretné az egyesületet nem csak fenntartani, de bővíteni is.  

A felújításnak köszönhetően a Nádasdladányi Polgárőrség mostantól még hatékonyabban tudja ellátni feladatait, erősítve ezzel a település biztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában