Dániel András alig győzött dedikálni

2024.02.19. 10:00

Kuflis délelőtt a furcsa lények kitalálójával

Szombaton Kuflik lepték el az egyik székesfehérvári könyvesboltot, ahová Dániel András író, grafikus, a szerethető, furcsa lények kitalálója volt hivatalos.

Bokros Judit

Forrás: A szerző

Nem sokkal szombaton 11 óra előtt egyre több gyerek kezében láthattunk kuflis kötetet A könyves Már Vártalakba betérve. A népszerű mesefigurák azonban nem csak a gyerekek, hanem sok felnőtt szívét is megnyerték, így abszolút családi program volt a Dániel Andrással szervezett találkozó. Jöttek is sokan, és a szerző már a foglalkozás elején alig győzött dedikálni – hosszú sorokban érkeztek a kicsik (és velük együtt a nagyok), hogy a kedvenc kuflis könyvükbe kapjanak egy aláírást és egy jópofa rajzot.

Az ostrom aztán kis időre megszakadt, azért, hogy Dániel András meséljen is a Kuflikról, valamint trükkös találós kérdéseket tegyen fel róluk olvasóinak. Kiderült: nem igazán tud kifogni rajtuk, a szemfüles gyerekek szinte minden kuflis kérdésre tudták a választ, és örömmel mentek bele abba a játékba is, amikor furcsa neveket kellett kitalálni egy-egy, a szerző által rajzolt figurának.

Dániel András közben elmesélte: már kisgyerekként is szeretett fura lényeket rajzolni, például a tankönyveibe… Felnőttként aztán megmaradt ez a szokása, amelynek köszönhetően kitalálta a Kuflikat és a többi mesehősét.

A gyerekek érdeklődve hallgatták a szerzőt, miközben többen még kuflis kabalát is szorongattak a kezükben a kellemes hangulatú találkozón.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában