Közös imádság

2024.02.13. 14:00

"Közösségben is hordozzuk a szenvedőket" – Szentmise a betegek világnapján (videó)

A Székesegyházban Spányi Antal megyés püspök a város papságával szolgáltatta ki a betegek szentségét hétfőn. Mint ismeretes, II. János Pál pápa 32 éve kezdeményezte, hogy február 11-e, a Szűzanya első lourdes-i jelenésének napja, a Betegek Világnapja legyen.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

A szentmiséről a Székesfehérvári Egyházmegye írt összefoglalót honlapján. A tudósításban olvasható, hogy a főpásztor a többi között Ferenc pápa üzenetéről beszélt. 

A Betegek világnapi írásában a Szentatya azt kéri, foglalta össze Spányi Antal, a Teremtés Könyve szavait a betegekre értsük, azokra, akik rászorulnak másokra. A megyés püspök arról is beszélt, nem lehetünk közömbösek a szenvedők iránt. "Máriával együtt kérjük az Úr áldását a betegekre, a róluk gondoskodókra, az ápolókra, a gyógyító orvosokra, a szakemberekre, a lelki gondozókra. Mindazokra, akik a betegágy mellett állnak és a szenvedő emberrel találkoznak, segítik gyógyulásukat, erősítik őket lelkileg, imádkoznak értük. Akiknek jóságát megtapasztalják rászoruló embertársaink.” - mondta el a megyés püspök, aki felhívta a figyelmet, hogy a betegekért érzett egyéni felelősségvállalás mellett fontos, hogy közösségben is hordozzuk a szenvedőket. Imádkozni kell a rászorulókért, mert a közös imádságnak nagy ereje van. 

Végül a főpásztor és a papság a megáldott olajjal megkente a betegeket és kézrátétellel imádkoztak értük. Az írásban kiemelik, a szentmisében közreműködött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusa.

Galéria ide kattintva tekinthető meg a szentmiséről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában