Felhívás

2024.02.27. 19:00

Ismét lehet jelentkezni az E.ON pályázatára

Az E.ON második alkalommal hirdeti meg a Föld bajnokai pályázatát, melynek célja, hogy a gyermekeket környezetvédelmi tudatosságra és fenntarthatóságra nevelje.

Déri Brenda

Forrás: E.ON

A környezeti és fenntarthatóságra nevelés kis lépésekkel kezdődik, az E.ON pedig abban hisz, hogy a legkisebb iskolai vagy óvodai közösségek projektjei is képesek változást előidézni a szűkebb környezetükben. Összefogással minden közösség sokat tehet a fenntarthatóbb holnapért és az új generáció környezeti problémákra érzékeny szemléletének megteremtéséért – áll az erről szóló közleményükben. 

Mint írják ezúttal is gyerekekből, tanárokból vagy szülőkből álló iskolai és óvodai közösségek jelentkezését várják, akik elkötelezetten tennének a szebb és zöldebb jövőért. Illetve idén is a következő témaköröket érintsék a beküldött pályázatok: megújuló energia, energiahatékonyság, klímavédelem, üvegházhatású gázok, levegőtisztaság, vizek védelme, újrahasznosítás, természeti erőforrások, biodiverzitás. 

A legjobb programok megvalósulását 25 millió forinttal támogatja az energiavállalat, intézményenként akár 2,5 millió forint is pályázható. 

Tavaly egyébként a nyertesek között volt a Székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda is, akik 1,9 millió forint támogatást kaptak a megálmodott ötletükre, a madárkert kialakítására.

A részletes kiírást és pályázati anyagot a Föld bajnokai oldalon találják meg az érdeklődők. 

A pályázatokat 2024. április 5-ig lehet beküldeni.



 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában