Városi munkálatok

2024.02.14. 14:00

Így készül Székesfehérvár a tavaszra

Habár az időjárás az elmúlt napokban már igen tavaszi, a naptári tavaszig még két hetet várni kell. A város ’felkészítése’ azonban már zajlik, erről érdeklődtünk a Városgondnokságnál.

Déri Brenda

Fotó: Sinkó Viktória / FMH

Mint arról beszámoltunk a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei már megkezdték a bokrok és fák metszését Fehérvár közterületein. Mindemellett pedig a fák ültetésre is sor került. Ahogy azt olvashatták Mészáros Attila alpolgármester közösségi oldalán, illetve hírportálunkon is: az elmúlt időszakban 76 fa elültetésével magyar kőrises liget jött létre a Sóstó Vadvédelmi Központ mellett. Ezzel azonban még nincs vége a faültetéseknek. Bozai István, a Városgondnokság vezetője megkeresésünkre elmondta, a tavaly őszi kedvezőtlen időjárás miatt félbemaradt faültetések folytatódnak, közel 200 db fa vár még eltelepítésre. Illetve azt is megtudtuk tőle, hogy a Fő utcai kör alakú növénykazetták is új, kis fenntartási igényű növényekkel gazdagodnak. 

Fotó: Sinkó Viktória / FMH

– Városszerte végzik még a közterületi cserjék tél végi metszését, valamint az évelőágyakban található növények visszavágását. A szerdai napon a Vörösmarty téren, illetve a mellette található terelőszigetekben lévő ágyásokban fognak dolgozni a kollégák – részletezte.

Fotó: Sinkó Viktória / FMH


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában