Megyei írásbeli forduló

2024.02.26. 18:00

Fejér megyében 8 tanuló mérte össze tudását a könyvtárhasználati versenyen

Az idei tanévben is a Vörösmarty Mihály Könyvtár adott otthont a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny írásbeli fordulójának.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A hétfő délelőtt tartott megyei írásbeli fordulón 8 diák vett részt, akik a fehérvárcsurgói Radnóti Miklós Általános Iskola Gróf Károlyi József Tagiskola, a fehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola és a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium tanulói. Mint azt Bánhidi Csabáné, könyvtárostól, megyei szervezőtől megtudtuk a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny során a versenyzőknek könyvtárak használatára kiterjedő feladatokat kell megoldaniuk. A mostani, megyei fordulón másfél óra állt rendelkezésükre a diákoknak, hogy a feladatlapokon szereplő ’feladványokat’ megoldják. A résztvevők két korcsoportra osztották, 7-8. évfolyamosokra és 9-10. évfolyamosokra. Ez azért is fontos, mert minden tanuló a korosztályának megfelelő feladatokat kapott. 

Barabás Irén, aki már hosszú évek óta nagy sikerrel készít fel diákokat elmondta, hogy a versenyfelkészülés tanórán kívüli foglalkozásokon zajlik és, ha szükséges az alapoktól kezdve tanítja azokat a tanulókat, akik érdeklődnek a témában. Majd az alapismeretek megismertetése után fokozatosan avatja be őket a könyvtárhasználat rejtelmeibe. Ezt követően pedig előkerülnek a régi feladatlapok és azokon gyakorolnak a tanulók.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A megyei fordulókból összesen 12 diák juthat tovább és mérheti össze tudását az országos versenyen, hogy kik ezek, azt egyelőre még nem tudni. A feladatlapok beküldésétől számítva 15 napon belül értesítik ki az érintetteket. 

 

A Vörösmarty Mihály Könyvtárban Bánhidi Csabáné mellett, a másik versenyszervező Tóth Szilvia volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában