Többen jelmezben teljesítették a távot

2024.02.26. 09:16

Februári közösségi futás Úrhidán

Napsütéses szombat reggel fogadta a Szabadidőparkban az idei év első közösségi futására érkező sportbarátokat Úrhidán. A múlt évben először megrendezett futássorozat nagy népszerűségnek örvend a településen, és a szervezők ezen fellelkesedve döntöttek úgy, hogy ebben az évben is folytatják ezt a mozgásra épülő közösségépítő programot.

V. Varga József

Közösségi futás – az 1 kilométeres táv rajtja

Fotó: Sápszki Márta

Nyitányként, a Hegedűs Anikó irányításával megtartott közös bemelegítés után, a legfiatalabb futók startoltak el, majd sorban indultak a többiek is a korcsoportonként – 400 méter, 1 kilométer, 2 kilométer, 4 kilométer – meghatározott futótávokon.

Volt, aki már rutinosan készült a megmérettetésre, s volt, aki még félénken kérdezősködött a kortársaktól, hogy milyen is ez a közösségi futás – de a rajtot követően már mindenki magabiztosan szedte a lábát, és rótta a métereket, kilométereket a falu utcáin. Néhányan a rövidebb távokat is lefutották bemelegítés gyanánt, a hosszabb távokat megelőzendő. Az éppen futókat a fordulókban hangosan biztatták a többiek a fair play szellemiség jegyében.

Bemelegítés a futás előtt
Fotó: Sápszki Márta

A futók között többen jelmezben teljesítették a számukra kijelölt távot, soraikban így találkozhattunk hercegnővel, autóversenyzővel, focistával, erdei tündér és erdei manó párral, valamint rendőrnővel, és az ellenőrzése alá vont kerékpárossal. De ne felejtkezzünk el a négylábú társakkal érkező sportolókról sem! Az okos kutyusok gazdáikkal együtt szorgalmasan rótták a kilométereket, majd befutás után boldogan lefetyelték a friss vizet. A közösségi futást teljesítők pedig teasüteményt és forró teát fogyaszthattak az éremosztásig.

Érem a nyakban – csoportkép a pavilon előtt
Fotó: Sápszki Márta

A kiírás szerint az idén is minden résztvevő egy egyedi készítésű befutó éremmel gazdagodik az évszakonkénti futások alkalmával.

Az éremosztáskor Soós Tamás testnevelő tanár megköszönte a sportos helytállást és az esemény támogatását mindenkinek, és reményét fejezte ki, hogy az egy hónap múlva esedékes Húsvéti forgatag alkalmával megtartandó újabb közösségi futáson ismét üdvözölheti a most megjelent futókat a további sportbarátokkal egyetemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában