Biztonságban lesznek az idősek

2024.02.26. 13:30

Elkészült a lépcső, amihez korlát is kapcsolódik majd Kincsesbányán (videó)

Nemrégiben elbontották, és szinte azonnal újra is építették a bányaidőkben készült betonlépcsőt, mely nemcsak a hegy tetején álló emlékműhöz vezet, hanem egyúttal összeköti a településközpontot és a Március 15-e utcát.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Megújult a lépcső és a hegy teteje is, éppúgy, ahogy az arra járók szeme láttára az egyre szépülő kilátás, így csak a lyukas zászló és az emlékmű állandó a településen. A munkálatok fokozott tempóban haladnak, így az egyik héten még légkalapács és rakodógép verte fel a járdát és a környék csendjét, a másik héten pedig már a szél hordta a besöprésre váró, fugának szánt homokot a térkőlépcső tetején.

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

A magasba vezető gyalogjáró kialakítása nagyjából megegyezik az eredetivel, és bár már elkészült, még nincs teljesen vége a beruházásnak. Nem csak azért, mert a nagyobb biztonság, illetve az idősek miatt korlát is lesz a lépcső oldalán, hanem azért is, mert a kiemelkedés tetején, az emlékmű előtt is végighúzódik majd egy járda, ami ha úgy tetszik, a kivitelezés második üteme. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában