Közel ezer követ festettek tavaly

2024.02.17. 19:00

Buli, színek, torták és festékek a Köves/S/ Fehérvár harmadik születésnapján (Fotógaléria)

Ünnepeltek, követ festettek, beszélgettek – egyszóval buliztak a résztvevők a Köves/S/ Fehérvár harmadik születésnapján szombaton. A társaság kis közössége közel ezer követ festett és tett ki a városban tavaly.

S. Töttő Rita

Bedemann Dia és Horváth-Olasz Anita a Köves/S/ Fehérvár két ötletgazdája, akik a társaság körében vágták fel a harmadik születésnapi tortát szombaton

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A megszokott „mag” jött a Köves/S/ Fehérvár harmadik születésnapjára február 17-én, szombaton, de azért érkezett olyan is, aki a tavalyi nyári pikniken csatlakozott a társasághoz. Gyerekek, szülők ülték körbe a nagy, terített asztalt, amelyen azonban ezúttal nem lakoma, hanem festékek, eszközök, kövek kaptak helyet – hogy ha valaki kedvet kap, nekiállhasson készíteni egy-egy újabb köves alkotást.

- Vannak sajnos, akiket lelomboz az, hogy nincs visszajelzés a kitett kövekről, de mi, akik itt vagyunk, továbbra is tesszük ki az alkotásokat– mondja Horváth-Olasz Anita, az aktivitás egyik háziasszonya. Láthatóan összeszokott baráti társaságról van szó, akiket sok minden tart össze: a „fehérváriság”, az alkotás iránti szeretet és az, hogy a gyermekeiknek tartalmas elfoglaltságot, közösséget tudnak így biztosítani. Munkásságuk pedig igencsak szerethető: kedves, színes festett köveikkel bárhol bárki találkozhat városszerte parkokban, játszótereken, eldugott kis sarkokban, forgalmas terek mentén. Azaz mindenhol, ahol ők maguk is járnak.

A születésnapon természetesen azért volt buli is – a hölgyek saját készítésű finomságokkal és természetesen tortával is készültek: amelyre épp úgy felkerült a hármas számú gyertya, mintha csak saját gyermeküket ünnepelnék. Mert ha úgy vesszük, a Köves/S/ Fehérvár is valami olyasmi.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában