„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál…”

2024.02.11. 12:30

A fekete macska és a tavasztündér esete Szabadbattyánban

Igazi, derűs családi délutánt varázsolt a szabadbattyáni művelődési házban a Farsangi fánkos móka elnevezésű rendezvény – mondta el lapunknak Márkusné Motkó Anett intézményvezető.

V. Varga József

Lufitánc, maskarában

Fotó: Gelencsér Anita

A jelmezben érkező gyermeksereg alig várta, hogy megmutatkozzon a többieknek. Népszerű volt a feketemacska-maskara, indiánok és cowboyok is akadtak szép számmal, a lányok hercegnőnek és tavasztündérnek öltöztek be. Iskolások és óvodások együtt vigadtak, és önfeledten szórakoztak. Néhány szülő is álarcot öltött, nem maradhattak ki a farsangolásból. A kreatív asztaloknál gipszálarcfestés és színes farsangi maszkkészítés zajlott. A farsangi időszak kedvenc édessége, a fánk sem maradhatott el, a résztvevők megízlelhették a csokis és a szalagos fajtájú kelt tésztát is.

– A buli akkor ért a tetőfokára, amikor a játékos vetélkedőkre került sor. A mókás játékok közül seprű- és lufitánc, valamint limbó hintó szórakoztatta a zsibongó gyerkőcöket – tette hozzá Márkusné Anett.

A kreatív asztaloknál gipszálarcot festettek és színes farsangi maszkot készítettek a gyerkőcök
Fotó: Gelencsér Anita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában