Testületi ülés

2024.01.31. 18:00

Tizenhét napirendi pontot tárgyaltak a képviselők, a költségvetést is elfogadták

Fizetésemelés az óvodában, éves rendezvénynaptár, idei költségvetés – többek között ezek a témák kerültek terítékre a tordasi képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Borsányi Bea

Idén is tervezik a hagyományos Hangya-nap megtartását Tordason

Fotó: FMH Archív ( Fehér Gábor)

Nagy vitáktól mentes, inkább rutinszerű testületi ülésen vannak túl a tordasi képviselők, akik azért feltették a maguk kérdéseit is. Többek között a költségvetéssel kapcsolatban, amelyet ez alkalommal tárgyaltak, s végül – ahogy arról Juhász Csaba polgármester beszámolt - 4-2 arányban elfogadták. Az aktuális ülésen döntött a testület a Tordasi Mesevár Óvoda heti és éves nyitvatartási rendjéről, a beiratkozás időpontjáról, valamint egy gyógypedagógusi hely létesítéséről is. A polgármester azt is elmondta, természetesen a tordasi óvodapedagógusok is megkapták a törvényben előírt mértékű béremelést, amihez az önkormányzatnak megvan a szükséges fedezete. 

Az éves rendezvényeket is áttekintették a képviselők. Az eddigiekhez képest nagy változások nem lesznek a tordasi programokban, ám bizonyos esetekben „kész műsort” kapnak a tordasiak. A korábbi évektől eltérően ugyanis idén már nem anyagi támogatásra lehet pályázni a Nemzeti Művelődési Intézetnél, amiből aztán a településen megszerveznek egy-egy eseményt, hanem rajtuk keresztül konkrét programokat lehet igényelni, pl. irodalmi délutánt, gyerek filmklubot, stb. A tordasi önkormányzat is adott be pályázatot ilyen programokra. Idén is tervezik azonban megtartani a Majálist, a Tordasi Kulturális Napot, a Beach party-t vagy az augusztus falunapot (a felsorolás természetesen közel sem teljes). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában