Borok sorakozója

2024.01.31. 13:30

Száz minta is kerülhet a zsűri asztalára Móron

Február első hétvégéjén tartják meg a móriak a református borversenyt. A nagy múltra visszatekintő megmérettetésben bárki részt vehet, a lényeg, hogy mintánként két palackot juttasson el a szervezőkhöz.

Palocsai Jenő

Száz feletti mintaszám is volt már a református borversenyen

Fotó: Illusztráció: Palocsai Jenő

Volt olyan év, hogy száz mintánál is többet neveztek be a Móri Református Borversenyre. A 2023-as évjárat nem volt túl kegyes a szőlősgazdákhoz, így megtörténhet, hogy idén kevesebb vizsgálandó bor kerül a bírák asztalára.

Maga a verseny február 3-án szombaton lesz a móri Református Szolgáló Szeretet Házában, így erre a helyszínre kell eljuttatni a versenyborokat is, mintánként két palackkal.

Ezen a borversenyen nem csak móriak, hanem a borvidéki és a környékbeli települések borkészítői is részt szoktak venni. Jó példa erre Csákberény, ahol Sáfrán András összegyűjti a berényiek versenyborait. A verseny előtti napon Varga Máté, a Móri Borvidék Hegyközségének elnöke egyszerre juttatja el ezeket a borokat Mórra, a reformátusokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában