Sárkeszi nagy lépései

2024.01.23. 20:00

Úttörő döntések a képviselő-testület legutóbbi ülésén

Sárkeszi Község képviselő-testülete 2024. január 23-án jelentős döntéseket hozott, amelyek pozitív változásokat ígérnek a település életében.

Hajdú Marianna

Az ülés során többek között a 2024-es munkaterv elfogadásra került, valamint megvitatták a Május 1. köz kritikus kiszélesítését, amely évek óta problémát okozott a helyi lakosoknak.

Kedden napközben a Sárkeszi Község képviselő-testülete összegyűlt a Polgármesteri Hivatalban, hogy megtárgyalják a község előtt álló fontos kérdéseket és kihívásokat. A napirendi pontok között szerepelt a 2024-es munkaterv, a településfejlesztési tervek, valamint a közösség életét közvetlenül érintő infrastrukturális változtatások.

Az ülés során különös figyelmet kapott a Május 1. köz kiszélesítésének kérdése, ami hosszú ideje nehezítette a helyi lakosok mindennapjait. A szűk utcában a hulladékszállítás problémája miatt – nem fért el a hulladékszállító autó – az itt élők eddig kénytelenek voltak kukáikat az utca végére vinni. Azonban, a telekhatárok pontos újramérésének köszönhetően, végre megoldódni látszik ez a régóta fennálló probléma. A kiszélesítés nem csak a hulladékszállítást könnyíti meg a jövőben, hanem lehetővé teszi a tűzoltó- és mentőautók számára is, hogy könnyebben elérjék az utcában lévő ingatlanokat. Az egyébként minden közművel rendelkező utcát a tervek szerint, még ebben az évben szeretnék a kiszélesítés mellett rendbe is tenni. 

Ezen kívül a képviselő-testület meghallgatta a Sárkeszi Tűzoltó Egyesület és a Sárkeszi Község Fejlesztésért Közalapítvány beszámolóját is, amelyek az önkormányzati támogatások felhasználásáról szóltak. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában