Munipolis, a közösségi élet új közvetítője

2024.01.12. 20:01

Új alkalmazást vezetnek be Mezőszentgyörgy kommunikációjában

Mezőszentgyörgy új lapot nyit a település kommunikációjában: a Munipolis alkalmazás révén a helyiek pillanatok alatt jutnak hozzá a legfontosabb helyi hírekhez, eseményekhez, frissítve és személyre szabva.

Hajdú Marianna

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A digitális kor szárnyai alatt Mezőszentgyörgy vezetése is úgy döntött, hogy új kommunikációs magasságba emelkedik. A Munipolis alkalmazás bevezetésével egy új interaktív kommunikációs csatornát, közösségi hálót nyitott meg, ami összeköti a település hivatalát és a lakosokat.

Kiss Péter, a város önkormányzati képviselője, a feol.hu-nak adott interjúban lelkesen beszélt az újításról: 

– A Munipolis alkalmazás elindításával új fejezetet szeretnénk nyitni Mezőszentgyörgy életében – mondta a képviselő.

A Munipolis szolgáltatásaival a településen élők egy gombnyomásra értesülhetnek a legújabb fejleményekről: legyen szó kulturális rendezvényekről, sporteseményekről vagy akár vészhelyzeti információkról, amit akár utcákra lebontva, célirányosan is képesek továbbítani. 

– Ezzel az eszközzel a lakosok közvetlenül, gyorsan és a saját érdeklődésüknek megfelelően kapnak tájékoztatást a település eseményeiről, híreiről, legyen az egy kulturális esemény vagy egy csőtörés – tette hozzá a képviselő.

A rendszer nem csak informál, hanem bevonja a polgárokat a közösségi életbe, maguk is kapcsolatba léphetnek a hivatallal, így biztosítva, hogy aktív részesei legyenek a folyamatoknak.

Felmerül a kérdés, hogy vajon miért van szükség erre az új kommunikációs csatornára, amikor szinte nincs is olyan település, amelynek ne lenne saját profilja valamelyik közösségi oldalon. Viszont hiába ezek az oldalak, ha sokan nem használják őket ilyen-olyan okokból. Számukra is tökéletes megoldás lehet ez az innovatív információs csatorna.

Mint megtudtuk, egyelőre próba jelleggel indult el a Munipolis alkalmazás a településen, amit három hónapig tesztelnek majd. 
Még csak a hét közepe óta lehet regisztrálni a felületen, de két nap alatt máris huszonnégyen éltek a regisztrció lehetőségével. Április elejére kiderül, hogyan vizsgázott az alkalmazás és mennyire lett népszerű Mezőszentgyörgyön az új információmegosztó felület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában