Új feladat

2024.01.30. 12:00

Mi lesz a fehérvári Orvosok háza sorsa?

Új feladatot kap február 1-jétől a székesfehérvári Orvosok Háza. A jövőképről Cser-Palkovics András nyilatkozott a feol.hu-nak.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Február 1-jétől már nem az önkormányzat feladata az ügyeleti rendszer biztosítása Székesfehérváron sem. Ettől az időponttól már nem az a kistérségi társulás végzi az ellátást, amely, az önkormányzattal együttműködve hosszú éveken át biztosította a feladatot. A régi ügyeleti helyiség sorsáról, illetve a fogorvosi ügyeletről kérdeztük Cser-Palkovics András polgármestert.

– A fogorvosi ügyelet marad, azt ez a változás nem érinti. Ugyanott és ugyanabban az időben lesz elérhető, mint eddig – szögezte le a város vezetője. Az Orvosok Házának épületét azonban megvásárolja Székesfehérvár önkormányzata, ezzel lezárva a korábbi kistérségi együttműködést.

– Mindeközben megállapodtunk az Országos Mentőszolgálattal, hogy az eddigi ügyeletre használt helyiségeket a mentőszolgálat fogja használni – árulta el Cser-Palkovics András, kiemelve, hogy az ezzel kapcsolatos megállapodásokat hamarosan aláírják, a tartalmi részletekben azonban már megállapodtak. – A kistérségi ügyeleti társulás tehát ilyen értelemben funkcióját veszti, ezért az érintett önkormányzatokkal közösen elhatároztuk, hogy megszüntetjük. Így minden település megtakaríthatja az eddig erre fordított költségeket is.

Hozzátette: lehet, hogy nem kistérségi társulási alapon, hanem más struktúrában - de mindenképpen továbbra is agglomerációs logikából kiindulva -, a társulásban szereplő korábbi településekkel továbbra is együtt gondolkodnak, hogy a működtetési, fejlesztési jövőképüket összehangolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában