Már csak néhány nap

2024.01.29. 17:30

Kikerültek a biohulladék nagy gyűjtői is az érintett fehérvári házak elé

Már csak néhány napot kell várni, hogy elinduljon a kiválasztott társasházas „mintaövezetekben” a biohulladék begyűjtése. A lakók számára kiosztott 5 literes gyűjtőedények mellett mostanra kikerültek a lépcsőházak előtti nagy barna gyűjtők is.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Ahogy azt már megírtuk, Székesfehérvár 10 ezer háztartása csatlakozhat az elsők között a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtéséhez. A hulladékgyűjtési szolgáltatást végző Depónia Nonprofit Zrt. szerződést kötött a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt-vel az így keletkező hulladék begyűjtésére, melynek köszönhetően a Tóvárosi lakónegyed 1-67, a Toronysor 1-12 és a Hosszúsétatér 5-21 számú társasházak lakói, továbbá a Palotaváros és Szedreskert társasházi övezeteiben élők is élhetnek a lehetőséggel: az otthon összegyűjtött – a családi házaknál komposztként hasznosítható – hulladékot a lépcsőházak előtti barna színű kukákban helyezhetik el.

Ezeket a kukákat mára jellemzően már kitették a többi hulladékgyűjtő edény mellé – ahol lehet, a rácsokhoz láncolva azokat. Tartalmukat – melyből biogáz készül -   október és április között hetente egyszer, május és szeptember között hetente pedig kétszer szállítják el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában