„Sárga riasztás”

2024.01.11. 14:00

Fejérhez kötődnek, az Interpol is keresi őket

Közel tízezer személy szerepel a Bűnügyi Rendőrség Nemzetközi Szervezete – Interpol – eltűnt személyeket egybegyűjtő adatbázisában. A körözési listán tizenhárom magyar nemzetiségű személyt, köztük két megyei érintettségű férfit találtunk.

Héjj Vivien

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

Az Interpol nyilvános, bárki számára elérhető adatbázisában színkódok segítik a tájékoztatást. Piros sarkos jelölést kapnak a vádemelés vagy büntetés letöltése céljából keresett bűnözők, sárgával jelölik az eltűnt személyeket – köztük kiskorúakat is –, illetve azokat, akik vélhetően nem tudják magukat beazonosítani.

A „sárga riasztással” ellátott adatbázis írásunk készültekor 9409 személyt számlál, őket az Interpol eltűntként tartja számon. A globális listában szerepelnek szülők által ismeretlen helyre vitt kiskorúak, emberrablás miatt ismeretlen helyen tartózkodók és eddig tisztázatlan eltűnések is. A nyilvános lista egyik legfőbb célja, hogy növelje az eltűnt személyek megtalálásának esélyét.

A tizenhárom magyar nemzetiségű személyről találunk fotókat, néhányukról részletes személyleírás is elérhető. Ketten közülük Fejér vármegyei kötődésűek.

2017 januárjában Dunaújvárosból tűnt el az akkor 41 éves Tasnádi Tibor. Az ügy az országos sajtót is bejárta. Társportálunk, a duol.hu akkor megjelent információi szerint 2017. január 26-án a dunaújvárosi ISD Kokszoló Kft. szabadidőparkjában – a park a városon kívül, egy fás-bokros területen található, közel a Dunához – egy kollégája nyugdíjas búcsúztatóján vett részt a baracsi Tasnádi Tibor, aki a rendezvény vége felé hazatelefonált feleségének, hogy menjen érte kocsival, és vigye haza. Úgy beszélték meg, hogy felesége a szabadidőparkhoz megy, ott találkoznak, azonban Tibor ezt nem akarta megvárni, gyalog indult útnak, vélhetően arra számítva, hogy útközben találkoznak feleségével. Tasnádi Tibort ekkor látták utoljára. Felesége negyedórán belül a szabadidőparkhoz ért, de sem ott, sem útközben nem találta férjét. A négygyermekes, rendezett körülmények között élő családapa keresése a civil összefogás ellenére sem vezetett eredményre.

2020 márciusában látták utoljára a székesfehérvári születésű Madurka Gábort, aki 29 éves korában a fővárosból tűnt el. Eltűnésének pontos körülményeiről további nyilvános információkat nem találtunk. A 176-180 centiméter magas, vékony testalkatú, barna hajú férfi körözését a Székesfehérvári Rendőrkapitányság rendelte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában