Alapvető változásokkal kell számolni

2024.01.29. 15:41

Február 1-től új ügyeleti rendszer Fejérben - Székesfehérváron nagy változások várhatók! (galéria)

Február 1-ével bezár a felnőtt háziorvosi ügyeletet ellátó Orvosok Háza Székesfehérváron. Szerdától ne kopogjanak itt, ha ügyeleti ellátást kérnek! Alapvető változások csütörtöktől!

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Ahogy azt január közepén bejelentették, Fejér megye is csatlakozik az új, Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által felügyelt háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti rendszerhez. Alapvető változásokkal kell számolnia tehát a lakosságnak, melynek első lépcsője az, hogy február 1-től minden ügyeletre indulás előtt a 1830-as telefonszám hívható – erősítette meg korábbi nyilatkozatát január 29-én, hétfőn Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a székesfehérvári mentőállomáson. Ha pedig a vonal túlvégén a szakember azt tanácsolja, hogy fáradjon be a beteg a fehérvári ügyeletre, akkor csütörtöktől a Fejér vármegyei kórház Hunyadi utca 2. szám alatti bejáratánál kell bemenni. Ez nem más, mint ahol a mentőautók megállnak és ahol a sürgősségi ellátás bejárata is található. Az ellátás nem keverendő azonban össze a sürgősségi ellátással, tehát nem jelenti azt, hogy ott és annyit kell várni, mint a sürgősségi osztályon. Az új, február 1-jére elkészülő információs pultnál irányítják el a betegeket a megfelelő helyszínre.

A jelentős székesfehérvári változás okán Cser-Palkovics András polgármester is megszólalt, mégpedig azért, hogy felhívja a fehérváriak figyelmét az alapvető fontosságú változásra.

– Ne megszokás alapján döntsünk tehát február 1-je után, hanem az új struktúrához igazodva, hívjuk a 1830-as telefonszámot, illetve ha szükséges, az új ügyeleti pontra menjünk – mutatott rá a polgármester. Székesfehérvár önkormányzata 15 millió forintos támogatással járult hozzá az új rendszer infrastruktúrájának kialakításához, melynek munkálatai jelenleg is zajlanak. – Ez nem jelenti azt, hogy az egyébként 18 óráig nyitva lévő háziorvosi rendelők ne lennének továbbra is 18 óráig nyitva, ez nem változik – hangsúlyozta.

Győrfi Pál videón is elmondja a részleteket:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában