Három év börtönt kaphat, aki nem tartja be az új törvényt

2024.01.11. 13:00

Elfogadták a törvényt: Dél-Korea betiltja a kutyák levágását és a kutyahússal való kereskedést

Az állatvédelem és annak fontossága egyre nagyobb figyelmet kap világszerte, így valószínűleg ez is nagy szerepet játszott abban az új törvényben, amely három év múlva lép hatályba Dél-Koreában.

Déri Brenda

Forrás: pexels.com

Az új törvény szerint tilos a kutyahússal való kereskedés vagy a kutya levágás céljából való tartása, tenyésztése, ugyanekkor azt nem foglalták bele az újításba, hogy a kutyahús fogyasztása is tiltott lesz 2027-től. Ennyi időt, azaz három évet kapnak azok az étterem-tulajdonosok és gazdák, akik a fent említett tevékenységek valamelyikét végzik. 2027-től pedig már három év börtönt is kaphat, aki nem tesz eleget a törvénybe foglaltaknak – adta hírül több hírportál mellett a BCC is. 

Az állatvédelem mellett talán az is közrejátszott a kormány döntésében, hogy egy tavalyi felmérés szerint a dél-koreaiak csupán 8 százaléka fogyasztott kutyahúst az elmúlt 12 hónapban. 2015-höz képest pedig jelentősen csökkent, akkor a dél-koreaiak 27 százaléka fogyasztott. 

A kormány statisztikái szerint az ázsiai országban 2023-ban megközelítőleg 1600 olyan étterem működött, amely ételei között kínált kutyahúst és 1150 olyan kutyafarm, ahol levágás céljából voltak tartva az állatok. 

Kíváncsiak voltunk, hogy mit szólnak az új törvényhez a megyénkben lévő dél-koreai éttermek és úgy tudtuk, hogy Iváncsán több is működött. Információink szerint azonban mindegyik zárva van vagy már nem működik, a Vörösmarty út 3. szám alattira például már egy ’eladó’ tábla is kikerült. 

Egy biztos, ezek egyikében sem tudnak fogyasztani a dél-koreai ételek kedvelői, nemhogy kutyahúst – ez egyébként itthon eddig is tiltott volt – , de semmi mást sem.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában