Lenyűgöző állatsereglet egész hétvégén

2024.01.12. 14:00

Csodálatos szárnyasok és mini zoo a székesfehérvári állatkiállításon (galéria)

A Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban igazi csoda várja a természet és az állatok szerelmeseit: a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének hagyományos évkezdő kiállítása.

Hajdú Marianna

A látogatók a kilenctagú nyuszcsaládot is csodálhatják a a székesfehérvári állatkiállításon

Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

Több mint 500 különleges állat - köztük díszes galambok, baromfik, papagájok, egzóták és különleges nyulak - kápráztatja el az érdeklődőket a hétvégén, tudtuk meg a péntek délelőtti sajtótájékoztatón a sportcsarnokban.

A hétvégi Székesfehérvári állatkiállításon hosszúcsőrű keringő, szolnoki keringő, afrikai sirályka, magyar posta - csak, hogy néhány példát említsünk a lenyűgöző galambfajtákból, amelyek felvonulnak. Különlegességként a kakasdi székely begyest és a székesfehérvári tenyésztésű bukógalamb több mint 60 példányát is megcsodálhatjuk. De nem lehet elmenni a látványos óriásnyulak mellett sem, amelyek 5 és fél – 7 kilogramm közötti súlyukkal keltik fel a figyelmet, és egy hatalmas, nyitott tetejű ketrecben nyolc kis nyuszi rohangál lelkesen az anyjuk körül.

A rendezvény 77 tenyésztő munkáját mutatja be. Szűcs Antal, az egyesület elnöke szerint a kiállítás nemcsak a Fejér vármegyei tagoknak, hanem Győr, a Balaton környékéről, Pápáról és Nagydorogról érkező tenyésztőknek is bemutatkozási lehetőséget biztosít.

A kihagyhatatlan bemutató január 13-án, szombaton 8.00 és 18.00 óra között, vasárnap pedig 8.00 és 14.00 óra között várja a látogatókat. A belépőjegy jelképes, 15 éves kor alatti gyermekek és egy kísérő számára ingyenes a belépés, illetve a csoportok is díjtalanul tekinthetik meg a kiállítást, és még szakszerű vezetést is kapnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában