Az elhagyatott Mazda rejtélye: Egy autó titokzatos története

2024.01.29. 11:00

Létezik a Fejér vármegyei Bermuda-háromszög?

Egy magányos Mazda 323 rejtélyes története, amely karácsony után került Úrhida határába, és épp olyan rejtélyesen tűnt el, mint ahogy megjelent.

Hajdú Marianna

Forrás: Petőcz Ádám

Az Úrhida határán talált elhagyatott Mazda 323 története nem csak a helyiek kíváncsiságát keltette fel, hanem a feol.hu olvasóit is magával ragadta. Két héttel korábban írtunk arról a karácsonyi időszakban magára hagyott autó rejtélyéről, ami – ugyan nélkülözte a rendszámot, de szélvédőn rendelkezett egy, az azonosítást segíthető matricával – időközben izgalmas fordulatot vett, ugyanis az autó ugyanolyan rejtélyesen eltűnt, ahogy megjelent.

A település polgármestere, Bognár József szerint, a cikk megjelenése után az autóval kapcsolatos bürokrácia szükségtelenné vált, mivel a jármű eltűnt. A december végén magára hagyott Mazda 323-as, rendszám nélkül, elhagyatottan várta sorsát Úrhida határán. Az autó, amelyről senki sem tudta, hogy hogyan került a “susnyásba” a megjelent cikket követően, extrém gyorsan gazdára talált és eltűnt. 

Hogy ez minek tudható be, arról senkinek sincs tudomása! Vajon a tulajdonosa jött el érte, midőn elszégyellte magát, hogy hű társától ilyen méltánytalan módon vett búcsút? Vagy éppen mások látták meg benne a “lehetőséget”, az első látásra még “vállalhatónak” tűnő járgányban? Nem tudjuk! Az autó azonosítására irányuló kísérletek, – beleértve a regisztrációs matrica adatainak kikérését is – érdeklődésünk idején még  eredménytelenek voltak és úgy tűnik okafogyottak is lettek.
Az úrhidai hivatal és a helyi körzeti megbízott, Petőcz Ádám erőfeszítései ellenére, az autó tulajdonosának kiléte és az autó pontos sorsa továbbra is ismeretlen maradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában